Deze woedende diabetici weigeren insuline te spuiten uit protest tegen het Suikerfeest

Eid Mubarak! Terwijl duizenden moslims in heel het land vrolijk het Suikerfeest vieren ter afsluiting van de ramadan, is een groep laaiende diabetespatiënten een protest gestart. Ze voelen zich gediscrimineerd en aan de kant gezet door de islamiserende maatschappij waar wij deel van uit maken. Uit protest zullen de diabetici vandaag, met gevaar voor eigen leven, geen naalden in hun lichaam prikken.

Hieronder een aantal inspirerende actievoerders aan het woord.

Natasja (34, moeder van 4)


"Luister eens effe heel goed. Me jongste, Delano, hij heb suiker. Het is verschrikkelijk, elke keer weer moet ik de Calippo's en de Oreo's uit z'n mollige klauwen rukken. En dat doe ik met tegenzin, mag je best weten. Een kind hoort gewoon lekker te genieten en mijn Delano wordt niks gegund door de dokters. Zogenaamd omdat 'ie obesemitas heb ofzo. Nou, ik zeg: dat gaat er wel weer af als ie in de groei komp. Maar ondertussen gaat me 'Lano er aan onderdoor. Al die kleine bontkraagjes in ze klas lopen vandaag de hele dag te vreten alsof ze net uit de hongerwinter komen. En me zoon moet dat maar allemaal aanzien zeker? Vandaag krijgt hij mooi geen insuline. Eens kijken hoe ze dan piepen! Ik ben er namelijk helemaal klaar mee. Moslimmesering verpest onze cultuur en nu ook me zoon want hij voelt zich niet zo kiplekker vandaag geloof ik."

Diny (76, vrijwillige overblijfjuf)


"De pijn die ik voel als ik een dag geen insuline spuit is eerlijk gezegd NIET te harden. Maar het is het waard! Want het is niks vergeleken met de pijn die ik voel als ik een moslim een koekje zie eten. Het is zo respectloos! Ik woon in Lummelkut en er is hier binnen een straal van 50 kilometer geen moslim te bekennen, maar daar gaat het niet om. Het gaat om respect hebben voor je medemens!"

Tonnie (71, pensionado)


"Dit land gaat godverdomme helemaal naar de gallemiezen! Ik weiger vandaag insuline te spuiten. Ik ga nog liever de pijp uit! Als dit zo doorgaat krijgen ze namelijk nog geld toe ook om hun vettige baklava's te kopen. En ik moet elke dinsdagmiddag bij de voedselbank zeker? En maar klagen dat Zwarte Piet racistisch is hè, die kopvodden. Alsof Zwarte Piet op een moslim lijkt. Werkelijk, hoe dom kan je zijn? En ondertussen wel onder m'n neus wrijven dat ik geen koekjes meer mag eten en zij wel. Ik voel me een paria in het land dat ik zelf heb opgebouwd na de oorlog! Je zou die ouwe mof bijna gelijk geven! Geen insuline dus voor mij. En als mijn voet eraf rot door mijn poging Nederland weer van de Nederlanders te maken: so be it."

Annette (37, juf op een basisschool)


"Kayleigh is mijn lust en mijn leven. Zonder haar ben ik niets. Toch heb ik besloten ook haar mee te laten doen aan het protest vandaag. De kans dat ze een voet verliest door één dag geen insuline te spuiten is aanzienlijk, maar je moet toch wat overhebben voor je idealen, niet waar?"