Niemand geeft een fuck om je Insta-stories

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Een normale schemerlucht die 5000 anderen al gepost hebben in de afgelopen minuut? Post het! Een badkamerselfie met de aangrijpende tekst 'Dinsdag' erbij? POST HET! Op Instagram Stories kan niemand iets liken, dus smijten we daar onbekommerd al onze troep op. Is gewoon helemaal prima.

Er zit alleen wel één belangrijk nadeel aan dit collectieve gedoogbeleid: Insta-stories op feestjes, en de bonkende koppijn die ze veroorzaken. Dit zijn de redenen waarom:

1. Het beeld is pikzwart en je ziet hoogstens een Exit-bordje branden in de verte

Er is werkelijk geen fuck te zien op je scherm, alleen de reflectie van je eigen vettige wangen. Bij een Story van een concert zie je altijd alleen in de verte een verlicht poppetje van 0,01 millimeter achter een microfoon staan. Ik wist niet dat Vrouwtje Theelepel weer aan het touren was?! Maar meestal zie je in uitgaansstories gewoon echt helemaal niks: het is een inktzwarte duisternis gecombineerd met luid gekrijs, alsof je diep in de ziel van Thierry Baudet tuurt.

2. Dronken mensen vinden de meest basic dingen interessant om te posten

Moet er meteen een iPhone-flitslicht worden ingeschakeld zodra Despacito inzet en jouw kennis Lotte begint te dansen met haar armen in de lucht terwijl ze 'Ai papi' krijst? En is dat het waard om 'queen' bij te typen? Zo bijzonder is dat namelijk niet. Lotte gedraagt zich hier als een doorsnee studente commerciële economie, niet als een queen. Sowieso, wat moet Koningin Margaretha II van Denemarken ervan denken dat je iedereen te pas en te onpas queen noemt?!

3. Het geluid van Insta-stories op feestjes is perfect (om terroristen mee aan de praat te krijgen)

De schetterende muziek, het onverstaanbare gewauwel: stories op feestjes klinken altijd als een martelkamer van de AIVD. Je volgers horen namelijk niet een stukje uit Passionfruit, ze horen Godzilla die de Gelredome aan het volschijten is tijdens een concert van Drake.