Stacey Rookhuizen, ben jij dood of gewoon druk met andere dingen?

Beeld: Hanna Whittle

Van sommige mensen vraag je je echt af waar ze toch zijn gebleven. Er zijn verschrikkelijk veel semi-bekende Nederlanders die ooit breed lachend in de Story stonden te poseren met een hand op hun heup en nu nergens meer te bekennen zijn.

Daarom gunnen we ze nog één laatste keer in de spotlights!

Deze week: Stacey Rookhuizen.

Waar moeten we haar van kennen dan?

Je kent Stacey uit het vorige decennium als het jurylid van X Factor dat er altijd uitzag alsof ze nét terugkwam van een scifi-conventie in Drenthe. Ze was altijd waanzinnig snappy en haar hoofd en coup stonden zowel op standje 'heftige tornado overleefd' als 'zin in genocide'. Dit was een dodelijke combinatie voor de dappere naïevelingen die op het podium voor haar een lied van Adele of The Black Eyes Peas durfden te verminken. We zijn ons bewust dat 'de boze bitch' vaak wordt geroepen over vrouwen die ff een andere mening hebben dan 'Hoe kan ik je van dienst zijn? Wie is mening? Is dat die van mijn man?' Maar Stacey was echt een kleine satansdochter die menig kandidaat met acute PTSS naar huis stuurde. Zoals hier. We hebben helaas niets meer van haar vernomen sinds, pak 'm beet 2013.

Waar de fuck is ze nu eigenlijk mee bezig?

Only God knows, honey! Volgens Stacey's Wikipedia is ze in 2006 door ABN Amro voor onbekende reden tot 'held' vernoemd en werd ze in 2009 door Elsevier opgenomen in de lijst van de 'vijftig grootste beloften voor de toekomst'. Waarschijnlijk omdat ze de jongste platenbaas OOIT was: haar wapenfeit waar ze haar 'muziekexpertise' uithaalde. Die toekomst is inmiddels wel zo'n beetje aangebroken, al is er nog steeds geen heldhaftige belofte met blonde titanenkuif opgestaan in Nederland. En dat kan wel kloppen. We weten alleen dat ze nog in de Playboy heeft gestaan, aan een slechtbekeken 'Wie is de 71 Graden Atlas-Expeditie' heeft meegedaan en te boeken is voor lezingen over netwerken voor 5000 euro. Op haar Facebook is alleen maar te zien dat ze lekker van het leven geniet en op verschillende sexy plekken op de wereld drankjes doet met hippe ondernemers. Een ABN Amro held pur sang!

Hebben we nog een leuke boodschap voor d'r?

Stacey, je bent en blijft de koningin van de Nederlandse talentenjacht-juryleden. Vergeet Angela Groothuizen, Anouk en Trijntje. Met jou konden we ons écht identificeren, bijzonder mens. Waarschijnlijk omdat jij net zo weinig van muziek af weet als wij.