Dit is wat er door een sportschoolpasje heen gaat als jij 'm blijft negeren

Er worden elke dag weer honderden ongebruikte sportpasjes aan de kant geschoven alsof het gebruikte condooms op je nachtkastje zijn.

OneFitpas Xtra: "Ik werd 3 jaar geleden gekocht door een dikkige studente die al meerdere keren tot de conclusie was gekomen dat ze sportscholen 'echt niet chill' vindt. Ik zie haar soms een hele Stegemansworst wegwerken en dan kan ik gewoon echt geen medelijden meer opbrengen. Enig hoogtepuntje is dat ik er in januari altijd een paar keer uit mag van madam."

Maarssen 50+ Beweegpas: "Ik heb specifiek voor deze sector gekozen omdat ik dacht dat bejaarden de hele dag een beetje loungen en verder veel tijd over hebben om te sporten. Wist ik veel dat bejaarden liever op hun luie reet zitten te klagen over de buurvrouw terwijl ze The Bold kijken. Ik lig al sinds eind jaren '90 in een stoffige buffetkast weg te kwijnen naast een schaakset en een oude asbak met hakenkruisprint. En niemand die af en toe even komt vragen hoe het met mij gaat."

Unlimited BasicSportZ maandkaart: "Kijk, dit is absoluut niet het leven waar ik vroeger van droomde. Maar je probeert er het beste van te maken. Je gaat deze business in met het idee dat je mensen kan helpen met hun buikvet. En als je dan na een break-up en wat vreetbuien ergens in een stoffige vensterbank wordt gedonderd, zakt de moed je wel in de schoenen, ja. "

CrossFitCard XL: "Ik heb het net even uitgerekend en ik zit al sinds april 2008 in een oude portemonnee verstopt. Soms heb je natuurlijk wel wat aanspraak van een oud bioscoopkaartje of de Kruitvatvoordeelpas, maar als ik dit van tevoren had geweten was ik wel een ov-chipkaart geworden."