Dit zijn zogenaamd inspirerende sport quotes waar je echt helemaal niks aan hebt

Beeld: Hanna Whittle

Waarom is tegenwoordig elk schimmelig BasicFit- en Fit4Free-filiaal (gelukkig betaal je maar een halve cent per maand, exclusief groepslessen) aangekleed met borden waar iedereen zijn motiverende maar inspiratieloze teksten op kan schrijven? En posters met hevig zwetende cardiotijgers inclusief schuingedrukte inspirational quote?

Lees hier waarom deze inspirational quotes eigenlijk helemaal nergens op slaan. Pak een zak Hamka's en geniet:

1. Van sporten is nog nooit iemand dik geworden!πŸ‹

Klopt inderdaad, maar hoeveel topsporters zijn er wel niet vervroegd de pijp uitgegaan omdat sporten, precies ja, levensgevaarlijk is! Hardlopers zijn doodlopers, toch? Het is niet voor niets dat al die zwetende Kenianen aan het einde van de marathon de hele baan onder kotsen. Dat is echt niet goed voor je hoor. Liever te dik in de kist dan weer een bittergarnituur gemist.

2. Zonder tegenslag bestaat er geen overwinning!πŸ‹

Dus als je zonder al te veel moeite wordt aangenomen bij die baan die je al heel lang wil Γ³f als je al jarenlang heel ongezond eet maar geen grammetje aankomt, is dat dan geen overwinning? Omdat je niet eerst een tegenslag hebt gehad? Bitch please.

3. Over een jaar zou je willen dat je vandaag begonnen was met sporten!πŸ‹

Over een jaar heb jij echt geen flauw idee meer of je vandaag nou gesport hebt of niet hoor. Het is al heel wat als je niet elk jaar de verjaardag van je moeder vergeet.

4. Als je het niet probeert, dan heb je al verloren!πŸ‹

Onzin. Je kan helemaal niet verliezen als je niks doet. Sterker nog, als je wel iets doet heb je dus meer kans om te verliezen. Dus begin er maar gewoon niet aan, als je geen loser wilt zijn.

5. Je mist 100% van de kansen als je nooit begint!πŸ‹

Wat voor kansen? Als ik waaraan begin? Mis ik mijn broodje frikandel? Dacht het niet hoor.

6. Je bent zelf je enige beperkingπŸ‹

Bedoel je dan mijn zieke zwakke negentig kilo wegende lijf? Dat bij elke zuinige stap door de zwaartekracht direct naar de grond wordt gezogen? Ja dat is inderdaad een beperking. Maar ook nog eens mijn bloedeigen probleem. Laat me lekker met rust joh!

7. Winnaars stoppen nooit en stoppers winnen nooit!πŸ‹

Maar wat als je nooit begonnen bent? Dan kan je ook geen stopper zijn, toch? Ben je dan wel een winnaar, omdat je niet gestopt bent? Is dat hoe het werkt? En hoezo is er iets mis met stoppen? Dit is dus hoe mensen een hartaanval krijgen.

8. De pijn die je vandaag voelt is de kracht die je morgen zal voelen!πŸ‹

Leugens! Morgen glijd jij als een soort kwal je bed uit omdat elke miniscule inspanning van je spieren tot helse pijnen leidt. Waarschijnlijk kan je pas na een week weer 90 procent van de spieren gebruiken die je voor deze spontane sportuitbarsting moest mishandelen.

9. De enige slechte workout is de workout die je NIET gedaan hebt!πŸ‹

Snap niet helemaal hoe een workout slecht kan gaan als je hem niet doet. Dat is net zoiets als zeggen dat je eten niet lekker is terwijl je het nog niet geproeft hebt. Of zeggen dat je benen pijn doen als die toch echt vorig jaar geamputeerd zijn. Gewoon bullshit.

10. Log off, shut down, go run!πŸ‹

Waarom wordt er verondersteld dat ik achter mijn computer zit? En waarom die agressieve ondertoon?! Ik moet toch dit artikel af krijgen, moet toch geld verdienen?! Doe rustig, ik ben ook maar een mens!