Waarom reageren mensen zo bot als er iemand voor de trein springt?

Beeld: Hanna Whittle

Als treinreiziger heb je maar wat te verduren zeg. Wifi doet het maar soms, die mini-prullenbakjes zitten vaak bijna vol en om de haverklap springt er ook nog eens iemand voor de trein, wat asociaal!

De volgende treinreizigers zijn die 7 minuten vertraging door een zelfmoord he-le-maal zat.

Alexis (26) kwam 5 minuten te laat voor haar sauna-afspraakje

GettyImages-923949476
"Kijk ik vind het echt wel zielig hoor, ik ken ook iemand die ooit geschept is door een trein. Zoiets is heel erg heftig en is moeilijk los te laten voor de nabestaanden. Maar dat neemt niet weg dat ik maaaaandenlang agenda's naast elkaar heb moeten leggen om weer eens samen met mijn oude buurmeiden naar de sauna te gaan. We hebben het allemaal erg druk, die sauna is al zo vaak volgeboekt en ja, ik keek hier gewoon heel erg naar uit."

Jeremy (22) stond in een volle, extra trein die werd ingezet

GettyImages-894442824
"Er zijn tegenwoordig zoveel makkelijkere opties om zelfmoord te plegen. Een strip slaappillen je mik in gooien, een kussen op je hoofd drukken, een tie-rip om je nek wikkelen, euthanasie, het gas aan laten staan en rustig in slaap sussen, anything. Daar val je tenminste niemand mee lastig, denk ik dan."

Rudy (49) stond een ruim kwartier stil op Driebergen-Zeist

GettyImages-923056488-2
"Dit is echt asociaal en respectloos naar de reizigers toe. De hele trein kwam tot stilstand, er was zelfs een jongedame die haar mobieltje bijna liet vallen. Dit moet je als familie van deze zelfmoordterrorist toch niet willen? Heb meteen foto's gemaakt van de lichaamsdelen die langs 't spoor lagen en op de Facebook van de NS gezet!"

Rowena (69) miste haar aansluiting naar Doetinchem, maar had ondanks dat nét niet genoeg tijd om een saucijzenbroodje te scoren op Arnhem Centraal

GettyImages-178455146
"Ja hoor, heb ik weer."