Zo word je in vijf stappen een Spirituele Hollander

Je bent vorig jaar naar Thailand geweest en sinds je daar in een lokale tempel wat wierook hebt aangestoken en 'een echte connectie' met de vriendelijke conciërge van je hotel voelde, heb je besloten om je 'bezig te gaan houden met spiritualiteit'. Wij gaan je daarbij helpen.

1) Vul je huis met boeddha's

Je reis naar ultieme spiritualiteit begint altijd bij de Xenos. De Xenos is al jarenlang marktleider op het gebied van Hollandse spiritualiteit en polderboeddhisme. Zorg dat je minstens één boeddha voor op je vensterbank, een goede lading wierook en wat schilderijen aanschaft. Het liefst een canvas met daarop een afbeelding van zo'n gouden kermisboeddha of 'Keep calm and stay zen'. Brand altijd zoveel mogelijk kaarsen en wierook in huis. Leg ook wat leuke kussentjes neer op willekeurige plekken. Inspiratie opdoen kan hieronder.

2) Vul je Facebook met inspirerende quotes

Sinds jij hebt besloten dat je op zoek bent naar jezelf, mag iedereen getuige zijn van deze ontdekkingsreis. Er gaat dan ook geen dag voorbij dat je inspirerende quotes van Ghandi, de Dalai Lama of je yogalerares Tessa die een halfjaar op Bali heeft gewoond in mooie foto's van zonsondergangen photoshopt en op Facebook plaatst. Maar laat het hier niet bij! Deel zoveel mogelijk mindfulnessclickbait over aura's en tantrisch klaarkomen om iedereen te overtuigen van je nieuwe lifestyle. Zodra mensen horen dat jij ernaar streeft om anderhalf uur lang klaar te komen, stromen die likes toch wel binnen. Vergeet ook niet om zoveel mogelijk yogaweekenden en helende kristallencursussen op Facebook te attenden.

3) Maak jezelf lelijk omdat anderen mensen het niet zo breed hebben

Ghandi zei het zelf ook al: het is helemaal niet zo belangrijk om er altijd maar tiptop en sexy uit te zien. Als jij je hoge hakken wilt verruilen voor blote voeten omdat je zo beter kan aarden, dan doe je dat. Wil jij minder vaak douchen sinds je in Cambodja hebt gezien met hoe weinig de mensen daar eigenlijk gelukkig kunnen zijn? Wil jij je netjes geföhnde highlights inruilen voor mufruikende blonde dreads? Dan ga je ervoor. En waarom zou je een kort rokje moeten dragen als je je veel fijner voelt in zo'n luchtige, wijde harembroek die iedere Sanne draagt als ze op langere reis naar Azië gaat? Ga ervoor!

4) Verrijk je geest

Je gaat je volledig richten op yoga, meditatie en tantraseks. Voortaan neuk je alleen nog maar zonder je partner aan te raken. Ga tegenover hem zitten en neuk hem via je geest. Boeddhisten neuken ook alleen maar via hun geest. Op die manier kun je makkelijk een uur of anderhalf klaarkomen. Vraag je collega's en kennisjes af en toe ook of ze ook weleens last van hun chakra's hebben. En probeer ze vervolgens te masseren zonder ze daadwerkelijk aan te raken.

5) Vlucht naar India

Hou de KLM Werelddealweken in de gaten voor een goedkope vlucht naar India. Prijs jezelf gelukkig: op jou en alle andere Dalai Tatta's na heeft niemand echt zin om naar India te gaan, dus die prijzen zijn meestal lekker laag. Vergeet alleen niet om eerst nog even langs De Tuinen te gaan voor een cd met dolfijngeluiden.