De 11 grofste leugens die we elkaar vertellen op social media

Nergens wordt zo schaamteloos gelogen als op social media. Instagram, Facebook, waar dan ook: iedereen lult uit z'n dikke nek. Hier zijn de 12 grofste social-media-leugens.

1. Bored

Je misbruikt het uitgestorven concept 'verveling' als reden om een selfie te posten omdat je toevallig goed geslapen hebt en de lichtval in je huis flatterend was. Jij had gewoon zin in een selfie en zocht een excuus om die te plaatsen. Stel je voor dat je eerlijk zou zijn over je narcisme!

2. Dit product is echt een aanrader!

Iedereen weet dat Samsung jou 150 euro heeft beloofd als je hun nieuwe haarkruller zou laten zien in een van je vlogs. Je hebt niet eens haar?

3. Knappieee

Waarom lieg je tegen dit arme kind? Ze heeft een goed hart, maar een heel lelijk gezicht. Het enige wat je hiermee bereikt is het zaaien van verwarring bij dit meisje. Als ze straks wordt gedumpt door d'r vriend, is het jouw schuld als ze helemaal in paniek raakt omdat ze niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan (lelijk zijn).

4. The good life

Bitch please. Je hebt een van je oude klasgenoten gestalkt voor lijst in de Jimmy Woo, werd toch nog tegengehouden door de doorbitch en bent pas binnengelaten na huilend te doen alsof je jarig bent. Nu sta je in je eentje een baco te drinken. Dit is geen good life and you know it.

5. #nofilter

Oké, misschien heb je geen Instagram-filter over je foto gegooid, maar flatterende lichtval, een slim toegepaste camera-angle en een laag foundation zo dik als een boerenomelet gelden ook als een filter.

6. Hahahahahahaha!

Als je dit typt heb je in 9 van de 10 gevallen een doodse blik op je gezicht. Waarschijnlijk heb je hier een reden voor, bijvoorbeeld omdat je een vies, wit voetje wilt halen bij een stiekeme crush. Of misschien ben je morgen jarig en hoop je dat je een mooier kado krijgt als je nu positief op iemands saaie woordgrap reageert. (Oké dat is best slim van je.)

7. Bestie!!!

Dit doen alleen jonge vrouwen onderling. Ga er maar van uit dat deze twee meiden elkaar pas kennen sinds de laatste editie van Bungalup. Het enige wapenfeit van hun vriendschap is dat ze toen samen een zakje MDMA hebben gedeeld in een goor zwembad.

8. Vanavond even helemaal niks

Meestal gaat deze uitspraak gepaard met een foto van een afstandsbediening of fleecedeken. Alsof de maker wil zeggen: 'Ik heb geen afspraken en dat is prima.' Terwijl eigenlijk je geld gewoon op is en je gedwongen thuis zit, jaloers scrollend door je Instagram-feed, al zuigend op een noedel.

9. Dit kon ik jullie natuurlijk niet onthouden

Ja, dat zeg je nou wel, maar is dat echt zo? Volgens mij hoef je helemaal niet elke foto van je baby, tattoo, strandwandeling of rijstwafel met Nutella te delen. Dus waarom lieg jij tegen die arme mensen in je Facebook-timeline? Jij kon ons dit makkelijk onthouden.

10. Niks meer aan toe te voegen! / Had het niet beter kunnen zeggen! / Dit.

Deze kreten worden vaak bij opiniestukken geplaatst, soms aangevuld met een 'bam!' of 'hear, hear'. Maar is hier echt niks meer aan toe te voegen, of ben je gewoon te lui om je eigen mening over dit onderwerp uit te typen?

11. 💖

Je hebt helemaal geen hart. Stop pretending!

VIND JE OOK LEUK:
Dit is waarom je na één weekend bij je ouders als de wiedeweerga weg moet wezen