Waarom beginnen witte heterojongens meteen te janken bij een beetje kritiek?

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Als je de witte heterojongen mag geloven, wil iedereen hem tegenwoordig kapotmaken. Vroeger kon hij nog ongestoord rukken in een café, terwijl hij naar een random chick loerde. Anno 2021 heeft die meid ineens het gore lef om te reageren met 'Sorry, maar ik vind dit niet prettig'.

Lieve witte heteroseksuele kerels, jullie zijn echt niet allemaal racisten, seksisten of homohaters. Maar sommigen van jullie hebben er wel een handje van om met deze shit te flirten. En dat gedrag wordt niet meer gepikt.

Hier is de memo:

⛔ Een meid is niet ongesteld als ze het een keer met je oneens is

Iedere vrouw ooit is minstens één kostbaar jaar van haar leven kwijtgeraakt aan 'mansplaining': mannen die ongevraagd komen melden dat ze iets beter weten. Of eigenlijk, álles beter weten. Zo leggen ze haar met liefde uit dat ze te emotioneel is voor een leiderschapsfunctie of dat ze ongesteld is als ze niet ieder woord van een man voor zoete koek slikt. Er zijn zelfs gasten die serieus aan een vrouw uitleggen hoe ze haar eigen naam correct moet uitspreken. Die juiste uitspraak moet natuurlijk zijn: 'Hou je waffel mafkees!'

⛔ Lukraak jongens voor 'homo' uitschelden, maakt je niet stoer, maar een sukkel

De witte heterojongen zweert dat hij niks heeft tegen homo's. Daarom scheldt hij z'n witte heterobroeders uit voor 'homo' als ze hun drankje niet in 0,00001 seconde adten, als ze een roze polo dragen of als ze gewoon een keertje niezen. Stop met deze orale fixatie op het woord 'homo'. Het is geen scheldwoord.

⛔ Een meid wil je zaad niet als ze om een vuurtje vraagt. Ze wil een vuurtje

Dit lijkt een vrij duidelijke 'No shit, Sherlock!', maar dat is het niet. Witte heterojongens everywhere geloven serieus dat ze, na een stuiptrekking van een vrouwelijk ooglid die misschien op een knipoog leek, recht hebben op de poenani. En als ze 'nee, bedankt zegt' is ze een 'zeekoe' of 'kech' en wil je haar 'toch niet eens neuken'. Wat denkt ze wel niet?

⛔ Je voorspelbare racistische grappen waren in de jaren '90 al niet grappig

Dievengrappen over Marokkanen, te-laat-kom-grappen over Surinamers, sambalbij-grappen over Chinezen: het mag allemaal hoor. We hebben in Nederland nou eenmaal vrijheid van versleten, saaie, domme, racistische grapuiting. Hou er wel rekening mee dat het zo kan zijn dat een social justice warrior je grap stiekem filmt, op social media gooit en dat vervolgens voor duizenden hilarische grappen over jouw uiterlijk zorgt. Probeer anders een keer een niet-racistische grap? Wie weet ben je dan niet meer de enige persoon die erom lacht.

⛔ Je doet niemand een plezier met manspreading in het openbaar vervoer. Letterlijk niemand

De witte heterojongen zit in het ov graag met één knie richting de westside en één knie richting de eastside alsof het Tupac en Biggie tijdens een akkefietje zijn. Maar deze twee hiphop-icons en hun beef zijn allang dood. Het is echt tijd om die knieën daarom weer vreedzaam bij elkaar te brengen, want niemand heeft zin om je zweterige balzakprint te zien. Zelfs die vrouw met de blindegeleidehond tegenover je zou, als ze de kans zou krijgen om weer even te zien, vriendelijk bedanken. Ze vindt het echt beter zo.

VIND JE OOK LEUK:
Dit is hoe het er écht aan toegaat bij een hockeyvereniging