Hoe gebruik je je smartphone op de fiets zonder andere weggebruikers tot last te zijn?

Vind je fietsen saai? Dat is geen enkel probleem als je een smartphone hebt. Maar je moet er wel voor zorgen dat je de andere deelnemers aan het verkeer niet tot last bent. En dat kan makkelijk. Pak op de fiets gewoon je smartphone erbij en rij jezelf dood, zodat je hierna niemand meer kunt irriteren. Weten hoe je dit precies aanpakt? Lees dan de volgende tips!

Midden op de weg!

Als je tijdens het fietsen gaat zitten WhatsAppen, dan ga je automatisch steeds meer midden op het fietspad rijden. Je onderbewustzijn wil namelijk voorkomen dat je de berm inrijdt, van je fiets afvliegt en je wang vervolgens blijft hangen in het prikkeldraad. Maar midden op de weg gaan fietsen is niet netjes voor de mensen achter je. Zij kunnen jou nu moeilijker passeren, en dat terwijl je zeer langzaam rijdt als je ondertussen op je smartphone speelt. De oplossing? Wijk nóg verder uit naar links, net zo lang tot je op de autobaan terechtkomt en geschept wordt door een vrachtwagen vol vee.

Verkeerssituaties inschatten!

Als je in het verkeer afgeleid bent door je smartphone, ben je vaak te laat met het correct inschatten van een bepaalde situatie. Dit probleem heeft een eenvoudige oplossing. Kijk gewoon helemaal niet meer weg van je telefoon. Rij gewoon alsmaar door op jouw slingerende, langzame manier van fietsen, en voor je het weet raast er een moeder in een hummer vol kinderen over je krakende botten heen.

Het stoplicht!

Als jij vooraan staat bij een rood stoplicht en je de tijd doodt door je Instagram-feed bij te lezen, dan heb je niet meteen door wanneer het stoplicht op groen springt. De mensen die achter je staan wachten tot jij eindelijk wegfietst, en beginnen misschien zelfs geïrriteerd te zuchten of fietsbellen. Dit is een probleem dat zichzelf oplost. Want als je dit gedrag vaak genoeg vertoont, dan doet zich automatisch de situatie een keer voor dat je van achteren in je nier wordt gestoken. Als de groep wachtenden bij het stoplicht groot genoeg is, dan bestaat zelfs de mogelijkheid dat je door twee verschillende fietsers in beide nieren wordt gesneden. Zodra deze situatie zich heeft voorgedaan hoef je je nooit meer opgelaten te voelen over niet op tijd doorhebben dat het groen is: je bent voortaan immers aan huis gekluisterd bij je nieuwe beste vriend, de dialysemachine. Succes! :)