De muurteksten van Hudson's Bay zijn verrukkelijk nietszeggend

Beeld boven: Hanna Whittle en Nathan Stuger, zeer matige foto's in het artikel: Marten Mantel

Er is een enorm nieuw warenhuis neergestreken op het Rokin in Amsterdam en het draagt de topografisch incorrecte naam Hudson's Bay. De muren van dit kapitalistische spermakwakje zijn bezaaid met verrukkelijk nietszeggende teksten, waarschijnlijk bedoeld om op de Instagram te belanden van mensen die helaas zijn geboren zonder ziel. Een bloemlezing.

IMG_1525"Wees anders, wees uniek, wees een rebel, en kies een van de kledingstukken die we in stapels van tien voor je hebben klaargelegd!"

IMG_1522Zolang je goede schoenen draagt, wordt alles leuk! Is je verkering vreemdgegaan met allebei je ouders? Geen probleem als je je nieuwe designer enkellaarsjes draagt! Krijg je vandaag een wortelkanaalbehandeling? Het wordt een ge-wel-di-ge ervaring als je met een sexy paar pumps in de tandartsstoel stapt! Word je moeder vandaag begraven? Zoek een stoer stel stevige stappers uit en het wordt gegarandeerd een topdag! Dare 2 Enjoy!

IMG_1524Hebben beroemde mensen dan automatisch mooie kleren? Eerste verdieping: Borat-bikini’s en Roy Donders-huispakken. Tweede verdieping: de hele garderobe van Bassie & Adriaan en de laboratoriumjas van Dr. Mengele.

IMG_1520Hudson’s Bay insinueert hier dat, mocht het in de toekomst medisch mogelijk worden om onszelf meer dan twee voeten aan te meten, zoals vijftig, wij onbeperkt schoenen zouden kopen. Maar wat denk je wat dat kost! En het is niet alsof die voetoperatie in de basisverzekering zit ofzo!

IMG_1521JA! Deze quote raakt mij, want dit is wat ik ben: wild van binnen! Ik slaap onder de sterren, ik was me in rivieren, ik vecht met beren! Anyway, pardon meneer, waar liggen de manchetknopen?

IMG_1519Hier wordt de indruk gewekt dat schoenen kunnen praten. Wat gelukkig niet het geval is, anders zouden ze namelijk de hele tijd dingen naar ons roepen als "DEZE STOEP IS KOUD" en "NEE NIET OVER DAT ROOSTER LOPEN, ALSJEBLIEFT NIET OVER HET ROOSTER! AAAAAAAUUUUUUU AU AU AU AU AU AU AU AUUUUUUUUUU"