De muurteksten van Hudson's Bay zijn verrukkelijk nietszeggend

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

Er is een enorm nieuw warenhuis neergestreken op het Rokin in Amsterdam en het draagt de topografisch incorrecte naam Hudson's Bay. De muren van dit kapitalistische spermakwakje zijn bezaaid met verrukkelijk nietszeggende teksten, waarschijnlijk bedoeld om te belanden op de Instagram-accounts van liefhebbers van domme onzin die wel goed klinkt ofzow... Een bloemlezing.

IMG_1525
"Wees anders, wees uniek, wees een rebel, en kies een van de kledingstukken die we in stapels van 10 voor je hebben klaargelegd!"

IMG_1522
Als je goede schoenen hebt, dan wordt elke tijd een goede tijd. Is je verkering vreemdgegaan met allebei je ouders? Geen probleem als je je nieuwe designer enkellaarsjes draagt! Krijg je vandaag een wortelkanaalbehandeling? Het wordt een geweldige ervaring als je met een sexy paar pumps de tandartsstoel instapt! Word je moeder vandaag begraven? Zoek een stoer stel stevige stappers uit en het wordt gegarandeerd een topdag! Dare 2 Enjoy!

IMG_1524
Eerste verdieping: Borat-bikini’s en de doktersjas van Dr. Mengele. Tweede verdieping: Roy Donders-huispakken en de hele garderobe van clown Bassie.

IMG_1520
Hudson’s Bay insinueert hier dat, mocht het in de toekomst medisch mogelijk worden om onszelf meer dan twee voeten aan te meten, zoals vijftig, wij onbeperkt schoenen zouden kopen. Maar wat denk je wat dat kost! En het is niet alsof die voetoperatie in de basisverzekering zit ofzo!

IMG_1521
JA! Deze quote raakt mij, want dit is wat ik ben: wild van binnen! Ik slaap onder de sterren, was me in de rivier, ik vecht met beren! Anyway, pardon meneer, waar liggen de manchetknopen?

IMG_1519
Hier wordt de indruk gewekt dat schoenen kunnen praten, wat gelukkig niet het geval is, anders zouden ze namelijk de hele tijd dingen roepen als "DEZE STOEP IS KOUD" en "NEE NIET OVER DAT ROOSTER LOPEN, ALSJEBLIEFT NIET OVER HET ROOSTER! AAAAAAAUUUUUUU AU AU AU AU AU AU AU AUUUUUUUUUU"