Dit zijn de 8 kutste dingen die we zeggen als we een serie aanraden

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Elke dag raden we elkaar series aan alsof Netflix ons ervoor betaalt. En we doen dan verschrikkelijke uitspraken waar niemand iets aan heeft. Namelijk deze:

1. 'Ik wil niet spoileren, maar [heel veel spoilers].'

'Oké ik verklap één ding: raak maar niet te gehecht aan het hoofdpersonage... Verder zeg ik niks! Die gaat namelijk hartstikke dood... Verder zeg ik niks! Hij wordt onthoofd in S01E09... Verder zeg ik niks! Oké wacht ik heb een uitgebreide Powerpoint voor je gemaakt over alles wat er gebeurt in de hele serie. Maar verder zeg ik niks!'

2. 'Je moet echt even door die eerste 6 verschrikkelijke afleveringen heen.'

'Ik moest me er zelf ook doorheen worstelen. Maar je moet ECHT volhouden want daarna wordt de serie BEST OKÉ!' Sorry, maar als ik me 6 uur lang wil ergeren en vervelen dan ga ik wel met de trein naar Utrecht Centraal als er twee sneeuwvlokjes op de rails liggen.

3. 'Je moet deze serie echt eventjes gaan kijken! Het zijn 7 seizoenen van 23 afleveringen van 50 minuten.'

Hoe krijgen mensen het voor elkaar om 'Kijk naar deze serie van 134 uur' net zo gemakkelijk uit te spreken als 'Kijk naar deze golden retriever die langsloopt'?

4. 'Het lijkt op [titel van populaire serie die er absoluut niks mee te maken heeft].'

Je serie lijkt niet op Stranger Things omdat er kind zonder tanden in speelt. Je serie lijkt niet op The Sopranos omdat iemand het woord 'spaghetti' zegt in S04E18. Je serie lijkt niet op Game of Thrones omdat er soms een langwerpige tiet voorbij komt bungelen.

5. 'Heb je dat nog niet gekeken???'

Dit wordt op dezelfde toon uitgesproken als 'Heb jij niet gedoucht sinds september???' Er wordt duidelijk gemaakt dat je een minderwaardig persoon bent als je voor het slapen gaan een halve vlog kijkt in plaats van een verpletterend saaie Noorse politieserie die overspoeld is met prijzen op de TV-Awards van Minsk in 2011.

6. 'Ik ben zo jaloers dat jij alles nog moet zien.'

Jaja, nu weten we het wel, jij was er als eerste bij. Jealousy is a disease, bitch. Get well soon.

7. 'Ik ben er helemaal verslaafd aan.'

De meeste mensen noemen zichzelf al verslaafd als ze een keertje op een zondagmiddag twee afleveringen achter elkaar hebben gekeken. Iemand, bel de Jellinek en voer deze schuimbekkende meid krijsend af in een dwangbuis!!!

8. 'Dus je bent overtuigd? Veel kijkplezier dan! Het staat op Videoland.'

Schat. Niemand heeft dat.

VIND JE OOK LEUK:
Dit zijn de 8 kutste dingen die we zeggen als we een serie aanraden