Dit kun je doen als je naast je ouders zit tijdens een stomende seksscène op tv

Beeld: Hanna Whittle

In je eentje lijkt elke vorm van seks die je op RTL4 en consorten tegenkomt soft, vanille, afwindend en ongeil. Maar zodra je ouders naast je zitten is een blote wang die verlangend wordt gestreeld al gauw véél te pikant voor je. Je weet niet hoe het komt maar seks op televisie maakt jou én je ouders ZO verschrikkelijk ongemakkelijk. Iedereen die dit wel eens heeft meegemaakt begint in zo'n situatie onmiddellijk schichtig om zich heen te kijken, probeert z'n adem in te houden en vooral heel doodstil te blijven zitten. Terwijl je extreem veel innerlijke paniek aan het ervaren bent en alleen maar kan denken: 'NIET LATEN MERKEN DAT JE GEÏNTERESSEERD BENT IN SEKS, PAPA EN MAMA HOEVEN DIT NIET TE WETEN!!' Omdat je bang bent dat je ouders seks op tv associëren met jouw seksleven. Of dat van henzelf, beide kut!

Zo ga je om met smerige seksscènes op televisie wanneer je ouders naast je zitten:

1) Maak een sprintje naar die vervloekte afstandsbediening en zap
Maak je lichaam lang en probeer binnen een nanoseconde die afstandsbediening van de salontafel te grissen en zap onmiddellijk naar NPO1. Iedereen weet dat daar nooit iets uitgezonden wordt waarvan het bloed naar de onderkant van je romp zal stromen. Behalve het NK Schaatsen dan. Safe bet! Je probeert dit allemaal zo ontzettend nonchalant te doen, alsof je gewoon even wil checken of Bed & Breakfast al is begonnen.

2) Loop weg van dit ongeluk
Zodra er ook maar iemand met een bh-bandje begint te knoeien in Meerdijk of een ander fictief televisiedorp, sta je op en loop je weg. Maak een statement door dit geruisloos en zonder uitleg te doen of vertel je ouders dat je opeens heel erg moet schijten. Wat op dit moment veel minder beschamend is dan toegeven dat je wel eens een erectie hebt gehad! Hoe je het ook wendt of keert, jij hoeft dit ongemakkelijke moment tenminste niet met je ouders te beleven. En als je slim bent pak je deze kans aan om eens ff goed flink af te romen op de plee.

3) Verberg je natte of stijve kruis als je een echte geilbak bent
Er zijn vast wel mensen die zo'n goed libido hebben dat ze zelfs ontuchtig kunnen worden terwijl ze tegen hun breiende moeder aangeleund liggen. Begin dan onmiddellijk met het verbergen van elk bewijs. Het liefst onder een van die lelijke, harde sierkussens van je moeder. Je weet wel, die dingen die ze elke ochtend opklopt onder de notie dat ze überhaupt in kunnen zakken. Wees wel voorzichtig en zorg dat je niks op het kussen lekt. De kans bestaat dat je moeder aan het kussen ruikt zodra je de kamer uit bent. Je weet hoe nieuwsgierig ze kan zijn.

4) Begin over de nieuwe dakkapel of stel een tripje naar de Karwei voor
Je ouders zijn altijd wel te porren voor een langdradige conversatie over de onbetrouwbare aannemer ('incompetente beunhaas', aldus je pa) die ze hadden ingehuurd voor hun dakkapel. Stel anders meteen voor om eens lekker door een bouwgigant te gaan struinen, op zoek naar die ene specifieke moersleutel die je niet nodig hebt als het bij Spuiten en Slikken opeens over rimmen gaat. Wedden dat je maar één keer met je oog hoeft te knipperen voor je ouders in hun matching Gaastra's bij de deur staan?

5) Maak de situatie erger door eens goed door te vragen
Vouw je benen in kleermakerszit, kijk je ouders indringend aan en begin: 'Waarom word je hier zo ongemakkelijk van, papa?' Doe dit terwijl je nonchalant naar de Bulgaarse VPRO-film op tv knikt waar een oude non zich net even hevig loopt te vingeren, alsof ze d'r ring in een kom kwark is verloren. Als je moeder tegen begint te sputteren of probeert te zappen, pak je haar bij de pols en leg je haar uit hoe natuurlijk seks is. Vraag haar anders ook eens wanneer ze voor het laatst écht goed hard is klaargekomen! Bereid je voor op een eventueel familiedrama na het stellen van deze vraag en pak je spullen alvast in.

VIND JE OOK LEUK:
Waarom jankt elke babyboomer altijd over z'n belastingcenten?