Rokers zijn echt veel betere mensen dan niet-rokers

Rokers hebben het zo verschrikkelijk goed voor elkaar. Dus vergeet dat saaie gezeur over longkanker en neem gewoon ook een verslaving! Zó kom je tenminste nog ergens met je loopbaan:

1)
Als je rookt, ben je altijd de gezelligste collega

Terwijl wij, onderdanige normalo's, gewoon ons werk aan het doen zijn, zijn rokers altijd plezier aan het hebben. Door die gezellige kankerstokjes lijken ze een soort relaxedheid uit te stralen waar iedereen jaloers op is. Daar staan ze dan: bij de voetbaltafel, in de rookruimte of in de binnentuin. Hoofd in de nek, mond wijd open, sigaret nonchalant tussen wijs- en middelvinger. En bulderen maar. Zo zorgeloos en vol levensvreugde zullen wij nooit worden. En netwerken dat ze doen! Vooral met de baas natuurlijk die zelf ook al jaren tegen longemfyseem aan zit te hikken. Het is niet voor niets dat hij jouw naam weigert te onthouden en je nog altijd aanspreekt met 'hey jij' terwijl je al 8 jaar voor zijn bedrijf werkt.

Neem gewoon ook een verslaving!
Morgen neem je je favoriete fles Blue Curaçao mee en ga je alcoholpauzes inlassen. Als je baas je dan vraagt waarom je om 11 uur 's ochtends al dronken bent, geef je 'm een kopstoot, laat je het label van je drankfles zien en mompel je door je tranen heen dat er tenminste geen foto's van rottende voeten of dode baby's op staan.

2)
Als je rookt hoef je veel minder uren te werken

Rokers geven letterlijk geen fuck. Nijpende deadline om 16.00 uur? Zij gaan nog ff het balkon op om te roken. Zitten andere collega's gestrest achter hun MacBooks te tikken aan iets dat morgenochtend de deur uit moet? De rokers staan vol passie aan een clicksigaret te zuigen. Op deze manier snoepen ze per sigaret zo'n tien tot vijftien minuten van hun werktijd af. Deze mensen zijn geniaal! Als ze vijf sigaretten per dag 'moeten' roken, is dat toch alweer een uurtje of meer pauze die niet in je CAO staat. Rokers hebben schijt aan ons, aan onze bazen en aan het concept 'arbeid'.

Neem gewoon ook een verslaving!
Maak er een punt van om voortaan elk uur een klein maar theatraal dutje te doen aan je bureau. Als je vervolgens door management op je onacceptabele gedrag wordt gewezen gaap je in hun gezicht en blaas je je meuradem uit in hun gezicht. Precies zoals coole rokers altijd in gewelddadige films doen.


3)
Als je rookt ga je lekker vroeg dood en hoef je nooit te klagen over je pensioen

Ze hebben het zo goed voor mekaar! Fuck oud worden en rond proberen te komen van je zielige pensioentje. Niks geen ongeïnteresseerde thuishulp, volle strontluiers en doorligplekken. Rokers stoppen graag op het hoogtepunt. Terwijl wij rond moeten komen van een tientje per maand en wat bedorven zuivelproducten van de voedselbank, zijn de rokers allang de pijp uit.

Neem gewoon ook een verslaving!
Zorg dat je vandaag nog begint met elke dag dwangmatig een kraslot te kopen zodat je rond je pensioenleeftijd 14 euro hebt gespaard hebt om een rol beschuit en een pakje shag te kopen.


*Ook zo'n hekel aan ex-rokers? Kijk dan vooral onderstaande documentaire gemaakt door onze goede vriend Erwin niet.*