Dit is waarom we hopen dat Waylon sneuvelt in de halve finale

Beeld: Nathan Stuger

Bij deze melden we ons aan als landverraders, want we hopen van harte dat vanavond de eerste en laatste keer gaat zijn dat Europa moet kijken naar 'onze' Waylon. Dit is waarom je vanavond moet juichen voor Moldavië in plaats van voor die veedrijver uit Tennessee.

Waylon denkt dat hij Amerikaans is terwijl 'ie gewoon uit ruraal Apeldoorn komt

Wat heeft Ilse de Lange destijds eigenlijk met zijn teelballen gedaan waardoor Waylon vluchtte naar Nashville? Hij praat inmiddels alleen nog met een aangedikt Southern accent over die cowboyhoed 'die hij al in z'n wieg ophad'. En hij houdt niet op over de 'échte muziek' die alleen maar in Amerikaanse saloons gemaakt zou kunnen worden. Waylon, schat, hoe graag je het ook wilt, je bent niet de nageboorte die uit de moeder van Johnny Cash kwam rollen. Wees trots op het feit dat je uit Gelderland komt. Ditch je panterprint-cowboyblouse en gitaar van koeienleer en zing eens een keer niet over whisky op de prairie. Smeer je gewoon in met wat mos uit de Veluwe en zing over tentfeesten waar je ene Sandra tegen de bar aan neukt, zo is je ex Ilse ook groot geworden!

Waylon is best een arrogante cowboy

Waylon is een soort groot kind aan de coke: vindt zichzelf duidelijk veel te lekker, boycot kranten waar hij ff geen in zin heeft om vragen van te beantwoorden, past niks aan als letterlijk heel Europa valt over zijn optreden en loopt te flaneren in gaststad Lissabon alsof 'ie net van de Grammy's komt. En dat terwijl zijn laatste hit uit 2009 komt, niemand meer weet hoe 'ie ook alweer ging en buiten Drenthe überhaupt geen hoge ogen gooide. Waar is die fragiele Sieneke gebleven die gewoon bangig 'ja' zei op alles? Zoals een witte driekwart broek tijdens haar Songfestival experience?

Waylon tilt de pro-Zwarte Piet-beweging naar een Europees level

Dan zijn totaal misplaatste optreden, met die lege titel Outlaw In 'Em, dat moet slaan op 'rebellen die het moeilijk hebben', zoals Waylon zelf natuurlijk. Het had zomaar de soundtrack kunnen zijn van alt-right Alabama, maar toch heeft Waylon ervoor gekozen om louter zwarte hiphopdansers te gebruiken. Want ja, zwarte mannen zijn natuurlijk outlaws pur sang, moet hij hebben gedacht. Lekker in thema! Deze mannen zijn aan het krumpen (een acrobatische hiphop-dansstijl van de zwarte gemeenschap in Amerika) maar staan wel een stukje lager dan de witte countryrock-Sint die ze lijken te dienen. Hoewel Waylon na zijn eerste repetitie meteen 10 plekken zakte bij 'de bookies' (Cornald Maas en een paar Bulgaarse exen van 'm), heeft hij niks veranderd aan zijn optreden. Bibi, ik richt me nu volledig tot jou: suck him out of it. Net zoals je bij DJ Snipertje Star deed in Cherso!

Nogmaals, our 12 points go to die lekkere kermisbanger uit Moldavië!