Maak kennis met de relatiehopper die nooit langer dan een maand single is

Deze mensen zijn een beetje als van die superverslaafde rokers die de ene peuk aansteken met de ander. Maar dan met de liefde. Zitten ze niet in een relatie dan zijn ze wel actief op zoek of heimelijk verliefd op hun volgende slachtoffer. Maar waarom dan? Het lijkt erop dat deze mensen absoluut niet alleen kunnen of durven te zijn, zich incompleet en afgestompt voelen zonder partner en geen idee hebben waar ze hun eigenwaarde vandaan moeten halen als er niemand naast hun zijde staat die vertelt hoeveel ze van hem of haar houden. De relatiehopper heeft slechts één raison d'être: altijd onder de pannen zitten.

Dit zijn drie belangrijke kenmerken van de relatiehopper:

1. Ze kunnen zichzelf bijna niet single voorstellen.
Dit zijn de mensen die drie jaar lang een serieuze relatie hadden, voordat het uitging en ze binnen een week weer een nieuwe grote liefde ontmoetten. Met deze nieuwe vlam waren ze maar 8 maanden samen en toch voelde het heel intens meteen, dus gingen ze maar samenwonen in een nieuwbouwflatje en plaatsten ze meteen ook even een Groupon-fotoshoot op Facebook waarbij ze allebei een jeans en een witte blouse droegen. Maar toen dat weer over was had de relatiehopper eigenlijk, na anderhalve maand klagen over hoe zwaar het is om single te zijn, al gauw weer een nieuwe partner op de kop getikt. En met deze liefde zijn ze inmiddels alweer een paar jaar samen. En je weet dat deze relatiehopper nooit, maar dan ook nooit, langer dan 2 maanden single zal zijn. Terwijl jij al 5 jaar lang droogstaat en alleen heel af en toe, als de maan goed staat en je je kruis toevallig hebt geschoren, een one night stand naar je kooi sleept.

2. Ze gaan veel te makkelijk van 0 naar 100, wat verliefdheid betreft.
Het is elke keer weer raak. Deze persoon noemt letterlijk al zijn of haar verkeringen, scharrels en vluchtige neukertjes 'grote liefdes'. En elke keer is het 'echt voor altijd'. De relatiehopper is ook absoluut niet iemand die weet wat 'ff rustig de kat uit de boom kijken' inhoudt. De relatiehopper blijft na de eerste date meteen een maand bij z'n nieuwe vlam slapen en besluit na drie maanden dat samenwonen toch echt een prachtige kroon op hun relatie is. Als het dan na een jaar of twee weer misgaat wordt de naam op Facebook, hoppatee, veranderd in Marten Zoekt Huis in Amsterdam. Maar voor jij met je ogen kan rollen en 'm naar Kamernet kan verwijzen, heeft de relatiehopper alweer een nieuwe lover ontmoet op Happn en 'deze keer voelt het gewoon echt heel erg vertrouwd'. En zo is dat woningprobleem ook meteen weer opgelost.

3. Ze snappen echt niet hoe jij het volhoudt als single en kijken neer op mensen zonder relatie.
Het feit dat jij single bent vinden ze echt héél erg voor je, ook al ben je pas 21. Er sijpelt altijd een beetje medelijden door hun woorden. "Jij gaat uiteindelijk ook wel iemand als mijn Kevin vinden." Of: "Mijn tante vond ook pas iemand op d'r veertigste en is toen alsnog zwanger geworden en meteen getrouwd. Het kan allemaal nog hoor!" En: "De achterneef van mijn bovenbuurvrouw is ook nog single, ik heb gezegd dat hij je toe moet voegen op Facebook!" En de allerergste: "Wanneer neem jij nou eens iemand mee naar mijn jaarlijkse gourmetavond voor stelletjes die alleen bij elkaar zijn omdat ze geen idee hebben hoe ze als individu moeten overleven in deze harde maatschappij?" Voor de relatiehopper ben jij als mens pas écht af als je eindelijk ook een partner hebt.

Alsof jij verder geen doel in het leven hebt naast voortplanting en samenkleving.