Quiz: Word jij een asociaal monster zodra het begint te regenen?

Sommige mensen veranderen plotseling in een lompe klojo zodra het begint te regenen. Ben jij zo iemand? Doe de test!

Vraag 1
Je loopt over straat. Er is regen voorspeld, dus je hebt een paraplu bij je. En: het begint inderdaad te regenen. Wat doe je?

A) Je gebruikt de paraplu op zo’n manier dat je er een minimaal aantal voorbijgangers mee verwondt. Je streeft zelfs naar nul slachtoffers!

B) Je weigert ook maar één regendruppel op je te laten vallen en ontvouwt direct je paraplu. Dat de punten van de paraplu bij het openen dreigend op de oogballen van de mensen in je omgeving afschieten interesseert je niet. Je trekt vervolgens de paraplu zo dicht mogelijk over je hoofd en weigert te erkennen dat er een wereld buiten jouw zelf gecreëerde droge mini-omgeving bestaat. Je gaat verder met je wandeling en negeert moeiteloos elke uitroep van ‘Au!’ of ‘Mijn oog, mijn oog! De pijn! Nog nooit heb ik zoveel pijn gevoeld! Er zit een stuk metaal in mijn oogkas!’

Vraag 2

Je beste vriendin is na jarenlang zwoegen eindelijk afgestudeerd, en viert dat met een groot feest bij haar thuis, een paar kilometer verderop. Net als je wilt vertrekken begint het te regenen, en je hebt geen auto tot je beschikking. Wat doe je?

A) Je overweegt je opties. Met het openbaar vervoer moet het lukken om droog bij haar aan te komen. En anders fiets je maar door de regen. Het is een belangrijke avond voor haar! Haar hond is ook net overleden!
B) Je schakelt WhatsApp in:


Vraag 3
Je zit op de fiets, en plotseling beginnen er koude druppels in je nek te vallen. Wat doe je?

A) Je zoekt de dichtstbijzijnde plek om te schuilen. Als je haast hebt, zorg je ervoor dat je op een snelle maar veilige manier je bestemming bereikt.
B) Om te beginnen roep je ‘RRRAAAHHH!’ Je verhoogt je fietstempo en snijdt alle fietsers af die je inhaalt. Je trekt je hoofd zo diep mogelijk terug in je jas, kijkt alleen naar het stukje wegdek vlak voor je wiel en negeert elke vorm van verkeer om je heen. Auto’s stoppen toch wel voor je, want hoe vaak wordt een mens nu doodgereden in zijn leven? Echt maximaal één keer toch? Als er iemand van rechts komt maar naar jouw smaak niet snel genoeg doorrijdt, dan dwing je gewoon voorrang af door je chagrijnige rotkop in te zetten. Zo simpel is het!

Vraag 4

Je komt doorweekt aan op je plek van bestemming. Wat doe je?

A) Je klopt de regen zo goed mogelijk van jou en je paraplu af voordat je binnenkomt.
B) Je stampt luid en geïrriteerd binnen en werpt je natte jas en paraplu over het meubelstuk dat er het duurst uitziet. Vervolgens ga je klagend naast de verwarming zitten en hef je een hand de lucht in, wachtend tot iemand je een kop warme chocolademelk aangeeft. “Mijn kroon!” roep je bovendien. “Iemand, overhandig mij mijn kroon!”

Resultaat

Meer A dan B?

Je bent een goed mens! Ik weet niks van jouw mogelijk walgelijke seksuele voorkeuren, of van je eventuele criminele verleden, maar als het aankomt op je gedrag in de regen kom je over als een redelijk functionerend persoon die er prima mee door kan. Je denkt na voordat je iets doet en beseft je maar al te goed dat de wereld niet om jou draait.

Meer B dan A?

Ja ik ook.