Wie is toch die gluiperige racisme-ontkenner?

Lees hieronder de belangrijkste feiten over de racisme-ontkenner.

1) Geen familie van de pro-actieve racist

De racisme-ontkenner is absoluut niet te vergelijken met de uitgesproken racist die het voortdurend heeft over dobbernegers, zandnegers, geitenneukers of rifapen. Nee, de racisme-ontkenner kijkt zelfs neer op deze pro-actieve racisten. Hij beschouwt ze als laagopgeleid, schreeuwerig en slecht geïnformeerd terwijl hij zichzelf als een eloquent en belezen persoon beschouwt die graag mag genieten van een goed glas rood en Beethovens Symfonie nr. 5.

2) Lang niet altijd blank

De overtuiging dat racisme-ontkenners altijd wit zijn is, ondanks onze goeie vriend Beethoven hierboven, een fabeltje. Ons land herbergt helaas genoeg niet-blanke Nederlanders die onbewust geaccepteerd hebben dat ze moeten leven met minachting, discriminatie en vervlogen kansen, maar doodsbang zijn om het nóg slechter te gaan hebben zodra ze hun mond opentrekken. Dus lachen ze mee als iemand grapjes maakt over verdronken vluchtelingen, noemen ze zichzelf Braboneger en beweren ze dat 'al die andere allochtonen' gewoon jankerds zijn. Er is tenslotte niks erger dan niet gezellig gevonden te worden door je blanke collega's, vrienden of schoonfamilie.

3) Verzot op drogredenen

Maar wil je een racisme-ontkenner eens echt op heterdaad betrappen? Surf dan eens met je webbrowser naar Facebook en zoek daar een artikel van De Volkskrant op over racisme. Dit stuk bijvoorbeeld, waarin Gerda Havertong vertelt dat ze weleens op straat werd uitgescholden voor Zwarte Piet.

Hieronder lees je de drogredenen waarmee de racisme-ontkenners op dat interview reageerden.

😞
'Kom eens uit die slachtofferrol, je hoort ons toch ook niet klagen?'
Deze arme vrouw kan er niet met haar hoofd bij dat Gerda klaagt over racisme terwijl zij ook weleens onheus wordt bejegend als ze in haar pied-à-terre in Frankrijk verblijft. Ze is laatst nog boos aangekeken omdat ze niet in een Renault rijdt.

😭
'Hallo! Jullie hebben het beter dan ik!'
Dinie Postma denkt dat ze minder kansen heeft op de arbeidsmarkt omdat ze uit Friesland komt.

​ 😎 **'Blanke Nederlanders zijn nou eenmaal de norm in dit land'** En als je 'gekscherend' voor Zwarte Piet wordt uitgemaakt is dat ook geen discriminatie, maar gewoon een grapje. Iedereen die zich daardoor aangevallen voelt heeft dus geen humor.

😡
'Je kan ook niks meer zeggen of je wordt voor racist uitgemaakt!'
Frans hieronder is het helemaal zat dat hij zo wordt gedemoniseerd in deze maatschappij.


😠
'Als je het de hele tijd over racisme hebt, heb je er zelf ook schuld aan.'
Iedereen die racisme aan durft te kaarten zoekt problemen, moge dat duidelijk zijn.

4) Vaak last van een hoge bloeddruk

De kans is dan groot dat je op het punt staat om een boze reactie achter te laten van de strekking 'goh, wist niet dat De Gladiool zo politiek correct en links was' of 'je mag van De Gladiool niks meer zeggen wat van hun eigen mening afwijkt, want dan word je meteen uitgemaakt voor racist'. Ho, ho. Even rustig. Bespaar jezelf die vingergymnastiek.

Er is namelijk niks mis met politiek correct zijn als politiek correct betekent dat je fatsoen hebt, empathie toont jegens anderen en begrip toont voor het feit dat zwarte mensen systematisch een lastiger leven hebben dan witte mensen in een land waar wit de norm is. Ooit zal je dit begrijpen.