Ben jij klaar voor het jaarlijkse familieweekend in een bungalowpark?

Het jaarlijkse familieweekend in een bungalowpark staat weer voor de deur. Dit wordt alleen maar leuk als je familie flink gaat ruziën, en daar kun jij een handje bij helpen. Maar weet jij wel hoe je familieruzies aanwakkert, zonder zelf gehaat te worden? Doe de quiz!

Vraag 1

Tante Karlijn heeft een hekel aan haar broer, ome Ron. Hij noemde de 10-jarige dochter van tante Karlijn, Sandy, twee jaar geleden namelijk een ‘vlezige meid die wel héél stabiel op haar benen staat’ en voegde er bulderlachend aan toe dat ze die kwaliteiten van haar moeder had. Wat is jouw manier om olie op het vuur te gooien?

A) Ik wil geen tijd verliezen, dus zodra we in de bungalow aankomen en Sandy de eerste kaasstengel in haar mond steekt vraag ik meteen aan tante Karlijn waarom ze ook alweer een hekel heeft aan ome Ron. Ze kijken me beiden kwaad aan.
B) Ik fluister tante Karlijn in dat de zoon van ome Ron pillen dealt op het schoolplein, zet een paar flessen wijn op tafel, wacht een uurtje en laat het spektakel beginnen.

Vraag 2

Als het eerste flesje wijn opengaat vraagt tante Karlijn of je Sandy mee naar het subtropisch zwemparadijs neemt, maar het kind is de hele tijd aan het blèren. Wat doe je?

A) Ik zeg tegen tante Karlijn dat ik daar totaal geen zin in heb, maar dat ik Sandy voor tien euro meeneem op voorwaarde dat ze haar bek houdt. Tante Karlijn en Sandy kijken me kwaad aan.
B) Ik neem Sandy mee, parkeer haar in het vochtige zwembadcafetaria met een paar frikandellen en een zak M&M’s voor haar neus. Ik app een foto van dit tafereel naar ome Ron om zijn argument dat Sandy een 'vlezige meid' is wat kracht bij te zetten.

Vraag 3

Wanneer Sandy en jij terugkomen van het zwemparadijs is de oudere garde flink aangeschoten. Aan het verwrongen mondje van tante Karlijn te zien is er zojuist een ruzietje geweest, maar de hand van ome Ron op haar schouder zegt dat die twee het hebben bijgelegd. Ome Ron besluit heel hard The Beatles te draaien om de sfeer te verbeteren. Gezellig toch?

A) Na een nummer zet ik mijn eigen Spotify-playlist op. Alle ouderen kijken me kwaad aan met van die rode wijntanden.
B) Ja, veel te gezellig. Ik laat daarom ome Rons reactie op Sandy’s snackbarfoto aan tante Karlijn zien. ‘Hahaha, die moet met een takelwagentje het zwembad in!!!', leest ze op het scherm. Tante Karlijn doet de muziek uit en de ruzie laait weer op, totdat ze gekalmeerd wordt met meer wijn.

Vraag 4

Je deelt een slaapkamer met Sandy. Jullie gaan allebei erg vroeg naar bed. Sandy omdat de Doritos op zijn, jij omdat je je verveelt. Drie uur later worden jullie wakker, want aan de andere kant van het dunne gipswandje wordt een ladderzatte tante Karlijn te grazen genomen door haar man. Hoe reageer je?

A) Je neemt het op en stuurt het geluidsfragment tijdens het ontbijt naar de groepswhatsapp ‘All in The Family’. Tante Karlijn kijkt je kwaad aan terwijl haar neukgeluiden vermengd worden met de geur van gebakken eieren.
B) Je neemt het op en behandelt Sandy de rest van het weekend als je bediende. Of wil zij soms dat haar hele klas te horen krijgt hoe haar moeder kreunend smeekt om de piel van haar vader?

Vraag 5

Na het ontbijt trekt Sandy een doos donuts open en verorbert ze allemaal. Ome Ron kijkt naar haar en opent zijn mond om iets te zeggen. Wat doe jij?

A) Ik vind dat het wel genoeg is geweest zo en zeg snel dat ik vind dat alle vluchtelingen welkom zijn in Nederland. Iedereen kijkt me kwaad aan.
B) Je pakt een nieuwe fles wijn en schenkt iedereen een flink vol glas in. Zin in vandaag!

Resultaat

Meer A?

Jij ben nog niet klaar voor dit familieweekend. Je weet niet hoe je relletjes moet veroorzaken zonder zelf buiten schot te blijven. Nog even oefenen dus, want straks is iedereen boos op je en dat is niet de bedoeling.

Meer B?

Jij bent er klaar voor. Je weet hoe je oude ruzies kunt doen opleven en hoe je ze ergert kunt maken, zonder daarvoor te worden beschuldigd. Gefeliciteerd en veel plezier tijdens het familieweekend!