Quiz: Ben jij tolerant?

Doe de quiz om uit te vinden of jij tolerant bent en iedereen gelijk behandelt.

Vraag 1

Een topless man in lederen hotpants en een glitterfedora op zijn hoofd komt huppelend op je af, enthousiast wapperend met een regenboogvlag. Hij stopt voor je neus en gooit een emmer met menstruatiebloed over je heen. Wat doe je?

A) Je scheldt hem helemaal verrot en als er niet zoveel menstruatiebloed in je ogen zou zitten zou je hem waarschijnlijk een pak rammel geven.
B) Je pakt een stuk oude krant uit een prullenbak en veegt daarmee de kilo’s mentruatiebloed zo goed mogelijk van je af. Glimlachend schud je je hoofd: wat leven we toch in een lekker gekke en diverse maatschappij!

Vraag 2

De buurman van je tante heeft een auto te koop staan en jij bent geïnteresseerd. Voordat je gaat kijken fluistert je tante je in dat haar buurman een moslim is. Je gaat bij de buurman langs, maar de auto is niet helemaal zoals hij hem eerder beschreven had. De auto blijkt geen wielen, chassis, remmen en motor te hebben. Feitelijk gezien is het eigenlijk niet eens een auto. Wat is je beslissing?

A) Je koopt de auto niet.
B) Je koopt de auto wel.

Vraag 3

Je komt een discotheek binnen waar een zwarte dj staat te draaien. Hij heeft net een plaat opgezet die het harde geluid van een drilboor combineert met de stem van Monique Smit. Op een groot scherm achter hem is een eeuwigdurende animatie te zien van het zandlopericoon uit Windows ‘95. Er zijn verder geen mensen behalve jij. Wat doe je?

A) Je gaat weg.
B) Je gaat lekker uit je dak.

Vraag 4

Een hele goede vriendin neemt je in vertrouwen en vertelt je dat ze op vrouwen valt. Van de zenuwen morst ze een gloeiend hete kop koffie in je schoot waardoor je derdegraads brandwonden oploopt op je geslachtsdelen. Hoe reageer je?

A) “AAUUUUUUUU!!!!!”
B) Je verbijt je helse pijn en gooit ook een kop hete koffie in haar schoot om te laten zien dat jullie hetzelfde zijn en je solidair bent met de lesbische gemeenschap.

Vraag 5

De loodgieter komt bij je langs. Ze - het is een vrouw - gaat onder de verstopte gootsteen liggen, pakt er een schroevendraaier bij en zet de hele keuken binnen de kortste keren volledig blank. Dan stoot ze de broodrooster van het aanrecht en zet ze de ondergelopen vloer onder stroom. Jullie weten nog net op een stoel te springen. Vervolgens gaat ze weg. Vind jij dat ze goed werk heeft geleverd?

A) Ja, prima. Leuke meid ook.
B) Nee, niet echt.

Vraag 6

Vind jij dat alle mensen ter wereld overal gelijk behandeld zouden moeten worden?

A) Ja natuurlijk.
B) Nee hoor.

Resultaat

Meer A dan B?

Nou ja zeg, jij bent totaal niet tolerant! Je weet toch wel dat iedereen ter wereld, ongeacht ras, geslacht, seksuele voorkeur of religie, hetzelfde behandeld zou moeten worden? Ga bij jezelf te raden of jij wel helemaal goed snik bent.

Meer B dan A?

Prachtig, jij bent iemand die de diversiteit van onze samenleving weet te vieren en iedereen behandelt met het respect dat ze verdienen.