Waarom gebruiken hetero's ineens massaal woorden uit de gayscene?

Beeld: Marijtje Berghuis

Word wakker mensen! De smetteloze Hollandsche taal is niet alleen geïnfiltreerd door brutale Marokkaanse woorden en Amerikaanse slang, maar nu ook nog eens door de bizarre termen die zwarte vrouwen, drag queens en homo's eerst alleen gebruikten.

'What's the tea?' betekent niet langer 'welke theesmaken heeft u in huis?' maar 'geef mij nu de laatste smeuïge roddels'. Met een 'snack' wordt geen kaasstengel bedoeld, maar iemand die eruit ziet als een lekker gefrituurd hapje. Een Nick Jonas of Tom Holland bijvoorbeeld. Als we het over 'a whole meal' hebben, moet je eerder aan Michael B. Jordan denken.

Begrijp jij 't nog? Nee? Hier heb je een stoomcursus queer vocabulaire.

1) Hoe ga je met je haters om?

gaytaal1-1

Als je ergens komt om te 'slayen' dan wil je dat je haters hun nek breken als je langsloopt. Sannebrecht is van plan om samen met Sannelies en Sanneke de 'wigs' van heel VMBO kader van R.S.G. Dwingerlandt te 'snatchen' met hun looks (of 'lewks'). Dit houdt in dat ze hun hele klas, en nu het Ramadan is vooral Soufiane en Zakaria, met open mond versteld willen laten staan. Waar Sannelies het gore lef vandaan haalt om zichzelf een 'skinny legend' te noemen, is een raadsel. Die term wordt vooral gebruikt voor iconen als Mariah Carey. Stop reaching, Sannelies! 'Stop reaching' wil zeggen 'ken je plek'.

2) Hoe voer je een inspirerend moeder-dochter-gesprek?

Gaytaaal2

'Extra' doen is overdreven dramatisch doen om niks. Lonneke's moeder is dit gedrag zat, maar om haar dan te 'readen for filth' is niet handig. Dit betekent iemand verbaal tot op het bot afbreken, maar die kutkinderen van tegenwoordig weten helaas dat dit soort ongein anno 2018 strafbaar is. Voor je het weet, belt Lonneke Bureau Jeugdzorg om melding te maken van kindermishandeling. 'I'm not here for it' betekent dat je absoluut geen fan bent van iets, bijvoorbeeld van het schaamliplezen van je eigen ma. 'Okuurrrrr' is hetzelfde als 'ok' maar dan met extra pit om te laten weten dat je precies één sassy bitch bent.

3) Hoe ga je classy naar de tyfus met de meiden?

gaytaal3-3

'Yasss!' is een uiting van vreugde en goedkeuring en wat heeft dit trio een lol! Ria heeft alle bescheidenheid laten varen en laat de meiden weten dat haar kapsel, make-up en outfit on point zijn. Jolanda begint de shotjes advocaat likeur inmiddels te voelen en moedigt haar bff aan om echt los te gaan met een enthousiast 'go off!' (ook wel gespeld als 'go awf!').

4) Hoe laat je je partner weten dat leeftijd maar een getal is?

Gaytaaal4

Die Ger! Ook op 83-jarige leeftijd nog zo geil als een beer. 'Cakes tot smithereens smashen' betekent namelijk dat hij Cor's ass na zonsondergang flink door gaat palen. Cor laat op haar beurt weten dat ze er, ondanks haar hernia, helemaal klaar voor is. Normaal gesproken zou ze reageren met 'blow my back out' wat betekent dat ze zo goed genomen wil worden dat ze een paar dagen niet kan lopen. Maar gezien de hernia is dat een beetje teveel van het goede. Zo'n lekker neukje als ze met Obersturmbannführer Dieter had in 1944, zal het vandaag niet worden.

5) Hoe moedig je een kind aan om het beste uit zichzelf te halen?

Gaytaaal5

Er zijn heel veel verschillende soorten 'realness' die je kan 'serven'. Een paar voorbeelden: als je blind bent, 'serve' je 'Stevie Wonder realness'. Als je net iemand hebt onthoofd in Irak 'serve' je 'IS realness'. In dit geval servt kleine Jason dus Joop - Rest in Power - Braakhekke realness. Dat betekent dat hij slayt in de keuken. Zo goed dat zijn vader hem zelfs 'queen van Dr. Oetker Koekjesmix' noemt. Als je queen van iets bent, ben je de onbetwiste nummer 1. 'Get your life' Jason, want 'you did THAT'. 'He SNAPPED'. Oftewel: geniet ervan Jason, want je hebt het geflikt en bent met vlag en wimpel geslaagd.

Sidenote: mooi hoor al die sassy hetero's ineens. Maar écht mooi zou het zijn als ze zwarte vrouwen, drag queens en homo's net zo accepteren als hun uitdrukkingen, okuurrrrr?