Wie is toch die PVV-stemmer en waarom spellen vluchtelingen na een jaar beter Nederlands dan hij?

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

De gozer die op de PVV stemt, is kerngezond maar werkloos. Fulltime online mensen verrot schelden is namelijk onmogelijk te combineren met een baan. Sinds hij een keer bij Hoog Catherijne een scheve blik kreeg van een Somalische jongen op een oude Aprillia haat hij Marokkanen die van hem allemaal terug moeten naar Saoedi-Arabirië.

Maak kennis met de 100% Hollandse dude die allochtonen de schuld geeft voor z'n kutleven, ook al heeft hij er nog nooit eentje ontmoet.

Hij heeft een hekel aan vluchtelingen, omdat ze binnen een jaar beter de Nederlandse taal beheersen dan hij

Waag het niet om hem met een nazi te vergelijken. Dat hakenkruis dat hij op de ruit van zijn vluchtelingenburen heeft gekalkt met varkensbloed, heeft helemaal niets met fascisme te maken. Hij vindt het gewoon niet leuk dat die kinderen na een jaar al beter Nederlands spreken en schrijven dan hij. Hoezo pakken zij al hun kansen, terwijl hij genoegen neemt met een uitkering? Laatst kregen zijn buren zelfs de wethouder op bezoek die tweedehands speelgoed voor de door oorlog getraumatiseerde kinderen had meegenomen. De laatste keer dat de overheid bij hem langskwam, was om de illegale wietplantage op z'n zolder op te rollen. Op Facebook zag hij ook nog eens dat zijn tante Jolanda, het op-een-na-bekendste medium uit Venlo naast dat orakel met wit haar, had gepost dat vluchtelingen netto 4000 euro per maand krijgen. Of het waar is of niet, maakt gvd niet uit! Het is een schande!

Hij citeert de koran in één dag vaker dan een moslim in een heel jaar

Omdat de koran geen plaatjes heeft, is het deze PVV-bikkel nooit gelukt zich er echt in te verdiepen. Toch gooit hij op feestjes en partijen gretig totaal uit hun verband gerukte en verkeerd vertaalde koranverzen in de groep. De islam is namelijk een bedreiging voor alles waar hij voor staat. Homo's kunnen straks niet meer hand in hand over straat. Wie moet hij dan met zijn dronken maatjes midden in de nacht omsingelen voor een intiem onderonsje als 'Hey reetridders doe dat lekker in je slaapkamer ja, waarom mot ik dat zien?' Of nog erger, straks durven 'de vrouwtjes' niet meer in rokjes rond te lopen. Wie moet hij dan zonder toestemming in café De Pomper naar z'n kruis duwen voor hij z'n tong in haar bek steekt?

Hij is iedere minuut, van iedere dag, van iedere maand, van ieder jaar, boos

De Geert-fanboy is boos. Heel erg boos. Hij is boos op de linkse kabinetten die Nederland kapot hebben gemaakt, ook al is er nog nooit een links kabinet geweest. Hij is boos op de euro, ook al was hij in de tijd van de gulden nog niet geboren. Hij is boos op iedereen behalve op zijn trouwe hond Adolfus. Dat lieve beest knuffelt hij graag als hij even een pauze neemt van het fotoshoppen van Rutte die door Erdogan wordt geneukt. Op zich zou hij ook iets van z'n leven kunnen proberen te maken in die tijd, maar eerst nog even tien lach- en balonnenemojis onder een nieuwsbericht over een verdronken Syrisch kind plaatsen. Daarna Sylvana een dreigmailtje sturen. Niet vergeten een dickpic te DM'en naar Katja Schuurman! Weet je, dat iets van z'n leven maken, wordt hem gewoon onmogelijk gemaakt door de EU, door Rutte, door de islam, door vluchtelingen, door links en door die bank van hem die zo comfortabel zit dat hij er niet van af te slaan is. Eigenlijk ligt alles wat slecht gaat in z'n leven aan iedereen behalve aan hijzelf.

VIND JE OOK LEUK:
Dit is hoe millennials zich later gaan gedragen als bejaarden