Wil jij net zo’n profielfoto als een vijftigplusser?

Facebook biedt de mogelijkheid om direct via de webcam een profielfoto te maken, maar eigenlijk gebruiken alleen atechnische vijftigplussers deze handige optie.

Hoe deze mensen op hun profielfoto staan maakt ze namelijk niet zoveel uit: de belangrijkste overwinning is dát ze erop staan. Mocht je zin hebben om er op je profielfoto uit te zien als een atechnische vijftigplusser (god mag weten waarom), dan volgen hier een aantal tips.

Verwarring


Ze drukken zelf op de knop ‘Foto maken’, maar dat er ook echt een foto gemaakt wordt lijkt veel vijftigplussers te verbazen. Ze kijken dan ook vaak alsof er zojuist een legpuzzel van tienduizend stukjes voor hun neus is uitgestrooid. Verward en een beetje paniekerig.

Slechte hoek

De groep mensen waar dit artikel over gaat is nieuw in Facebook-land en helemaal niet bezig met hoe ze goed voor de dag komen op zoiets onbelangrijks als een profielfoto. Twee onderkinnen prominent in beeld? Prima toch. Het scherm wat naar beneden doen zodat je niet dertig kilo zwaarder lijkt? Vandaag even niet.

Leesbril

Een graag geziene gast op de profielfoto van de vijftigplusser is de leesbril. Zonder dat zijn ze nergens, dus er is ook geen reden om hem af te zetten wanneer je jezelf op Facebook gaat tentoonstellen. Tuur op de foto een beetje over de leesbril heen, of kijk erdoor naar de hoek van je scherm omdat je een beetje met het volume van je PC aan het klooien bent.

Slecht belichte locatie

Een ander populair element is een slechte belichting. Het is niet nodig om een lamp aan te knippen als je na etenstijd in de keuken of de computerkamer (de oude slaapkamer van je inmiddels volwassen dochter waar je nu ongestoord porno kunt kijken) achter je ronkende Dell zit.

Achtergrond

Een leuke kwinkslag op de profielfoto van een a-technische vijftigplusser is het tafereel op de achtergrond dat onbedoeld op de foto terecht is gekomen. Een kwijlende labrador, een echtgenoot die de boodschappen aan het uitladen is of een neonkleurige boekenplank vol snowglobes en Mariabeeldjes. Alles is mogelijk. Een afleidende achtergrond kan jouw vijftigplussersprofielfoto net dat beetje extra geven.

Een combinatie van alle elementen

Een combinatie van alle bovengenoemde elementen, oftewel de perfecte profielfoto voor een atechnische vijftigplusser die Facebook aan het ontdekken is, ziet er dan ongeveer zo uit.