Dit zijn de geilste Insta-foto's van onze politiek leiders

Beeld: Hanna Whittle en Marijtje Berghuis

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan, boring! Vergeet saaie stemwijzerstellingen als: hondenuitlaatstroken in AZC's of snelweg doortrekken door sociale huurwoningen, het gaan ons uiteindelijk allemaal om het plaatje.

Om jouw keuze voor de verkiezingen vast makkelijker te maken, gingen we op zoek naar de meest sexy Instagram-foto van onze politiek leiders.

13) Kees 'de beveiliger' van der Staaij

De politiek en geestelijk leider van de SGP staat - tegen alle verwachtingen in - een shootje te houden in een kerk. Handen omhoog van degenen die dachten dat dit de woeste beveiliger met strafblad was?

12) Henk 'wie is Instagram?' Krol

Henk van 50PLUS is de enige politiek leider die geen Instagram heeft, waarschijnlijk omdat 'app' in zijn tijd gewoon nog voor 'vloed' kwam. Daarnaast heeft hij z'n handen vol aan MAX Geheugentrainer terugkijken. Daar zijn we hem hartstikke dankbaar voor.

11) Geert 'Kylie' Wilders

Is dit Kylie Jenner? Op haar sterfdag in 2072? Is het de totaal zonverbrande leider van het animatieteam op een Hollandse camping in Torremolinos? Is dit een bad guy uit Bassie en Adriaan? Is die bril überhaupt echt of is het een Snapchat-filter? Geert, we hebben zoveel vragen. Reageer ff op onze dm babe x.

Goodbye America! See Ya Soon Again!

Een bericht gedeeld door Geert Wilders (@geertwilders) op

10) Gert-Jan 'hot travel blogger' Seegers

Bij de ChristenUnie weten ze wel hoe je je kutvrienden jaloers maakt met je digital nomad picca's. Gewoon voor een willekeurig plaatsnaambord in de Bijbelriem gaan staan, frontcam aan van onder de pokdalige kin, hartstikke no filter, een onchristelijk hete grijns op je gezicht plakken en click! Die sex-votes uit Lunteren zijn in the pocket, Gert-Jan!

9) Tunahan 'Bonfire' Kuzu

Als de geestelijk vader van DENK al zo bezeten kan kijken op een royale Shetland, wat zou deze cowboy met royal blue sneakertjes dan met je doen als 'ie bovenop jou zit?

Paardrijden @Gönen/Balikesir

A post shared by Tunahan Kuzu (@tunahankuzunl) on

8) Thierry 'natte vangst' Baudet

Vergeet 'democratisch leider' Thierry op zijn piano of in zijn explosieve look als soldaat in de Tweede Kamer. Hier is 'ie gewoon zichzelf, in Asos-boxershort met z'n gladde snoek. De foto zou wel zo gejat kunnen zijn van het Tinderprofiel van bietenboer Gerward (61) uit Franeker.

Islands in the Stream.. #hemingway

A post shared by Thierry Baudet | FVD (@thierry_baudet) on

7) Sybrand 'Wally' Buma

CDA-voorman Buma heeft nou eenmaal een karakteristiek gezicht dat heel erg mooi oud wordt en erodeert. Waar kun je die prachtkop nou beter showcasen dan op Instagram, van héél erg veraf?

6) Lilian 'Chantal' Marijnissen

SP? Ik zou zweren dat dit Chantal is van Team Kapsalon uit Waddinxveen. Of een van de andere dood- en doodnormale meiden die ons land rijk is. Chantal als jij het bent, m'n tante wil je nog hartelijk bedanken voor het vlotte permanentje van laatst!

In de #marieclaire, als inspiring women nog wel ;-) #sp #politiek #vrouwen

A post shared by Lilian Marijnissen (@marijnissenlilian) on

5) Alexander 'sport is my middle name' Pechtold

Wie wil er bij de verkiezingen nou geen D66 aankruisen met haar eigen kutsap, als je deze fuckboi straight outta Den Haag voorbij hebt zien joggen?

Te lang geleden! Lekker gesport #plataan #wageningen met @glennburg71

A post shared by Alexander Pechtold (@alexander.pechtold) on

4) Lodewijk 'needy voor aandacht' Asscher

Is dit een sexy ober op een cruiseschip die je Martini-glas en kutje volschenkt óf is het Lodewijk Asscher die zich klaarmaakt voor een gortdroge Haagse vergadering over de hypotheekrenteaftrek? We weten het écht niet.

Ministerraad voorzitten #begroting2018 #groundhogday

A post shared by Lodewijk Asscher (@lodewijkasscher) on

3) Mark 'de schim' Rutte

Laten we eerlijk zijn, @minpres staat hier gewoon hartstikke goed op. Meer van dit soort foto's, Mark! Als we dat gore montuurtje maar niet zien glinsteren in het lentezonnetje!

2) Marianne 'El Patrón' Thieme

Onze eigen Che Guevara signeert zichzelf, voor op haar eigen Instagram, in haar eigen vlinder-kinderkamer! Eindelijk iemand die niet zo vals bescheiden is, en gewoon durft te pronken met haar milieuvriendelijke glimlach.

1) Jesse 'de naakte waarheid' Klaver

*Jesse is de enige politicus in dit land die de kiezers een stukje bloot lijf gunt. Wat een spiermassa zeg, wat een teint en wat een sexy family man is hij toch. In ruil voor een stem op GroenLinks Sliedrecht wil je toch gewoon graag je groene nagels in die rug zetten?