4 groepen die Pokémon Go nu al misbruiken voor criminele doeleinden

Het heeft niet lang geduurd: de eerste slinkse rotzakken hebben Pokémon Go alweer gehackt om hun eigen louche doelen na te streven. Schandalig!

1) IS

Nadat ze zijn geweigerd bij Vacature Via Ginny, Tempo-Team en verschillende vacaturebeurzen, gooit IS het zieltjes werven nu over een hele andere boeg. Na een slimme hack zijn er in Aleppo namelijk extra veel Pokémon verschenen die iedereen per se wil vangen. En verrek, het heeft gewerkt: binnen luttele uren hebben duizenden jonge, sterke Europese mannen hun baard laten groeien en zijn ze massaal in een gestolen Fiat Panda naar de Syrische grenzen gereden om daar een tekenfilmfiguur te vangen en 'Allahu Akbar!' te roepen.

2) Bejaarden


Als je aan bejaardentehuizen denkt, denk je aan aardappelpuree en emotionele verwaarlozing, en verder aan helemaal niks. Not anymore! Want wat hebben die wandelende levervlekken gedaan? Ze hebben gevraagd of het geld dat Gerard Joling en Gordon hebben opgehaald voor het Nationaal Ouderfonds geïnvesteerd mocht worden in een slimme hacker die extra veel Pokémon plaatst in dat mortuarium van een bejaardentehuis waar ze wonen. Zo zullen deze bejaarden eindelijk weer eens bezoek ontvangen van hun verwende, door luide Nickelodeon-programma's opgevoede kleinkinderen.

3) Pedo’s


Met al dat gezeik over mensenrechten en respect voor kinderen wordt het door de jaren heen steeds moeilijker om pedo te zijn. Waar je vroeger nog op je dooie gemakkie in een regenjas naar de speeltuin kon wandelen en een kind in het gezicht kon kietelen met je vijfde ledemaatje, wordt er nu veel beter op deze potloodventers gelet. Maar daar laat een gemotiveerde pedo zich niet door tegenhouden. Als Mozes niet naar de berg mag, dan moet de berg maar naar Mozes gelokt worden. Ze hebben de tijd die ze nu niet meer bij het schoolplein kunnen doorbrengen besteed aan een online cursus programmeren, waardoor ze nu Pokémon kunnen plaatsen op plekken waar kinderen helemaal uit zichzelf op afkomen.

4) De popo zelf


Als politie-agent werken is echt niet makkelijk. Je verdient geen moer en wordt elke dag uitgeput door het machtsmisbruik dat van je verwacht wordt. Weet je hoe vermoeiend het is om jezelf dag in dag uit boven de rest van de maatschappij te plaatsen? Gelukkig is er dankzij Pokémon Go eindelijk iets te doen aan deze uitputting. De Nationale Politie heeft een criminele cyberhacker strafvermindering geboden als hij Pokémon Go kon hacken en die beestjes in woningen kon plaatsen waar vermoedelijk wiet wordt gekweekt. Daarna is het simpelweg afwachten tot onschuldige, blozende kinderen bij deze woningen aanbellen, op zoek naar Pokémon. De politie kan dus lekker even achterover leunen, tot een knetterstoned kindje ze een volkomen chill seintje geeft.