Deze 5 subculturen gaan het dit seizoen helemaal worden in de modewereld

Beeld: Hanna M. Whittle

Let op, trendlovers! In de meedogenloze wereld van fast fashion moeten wij trendgevoelige fashionista's elke maand weer een nieuwe trend omarmen en over iedereens Insta-timeline uitkotsen. O M G... so exhausting! Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden! En gelukkig zijn er nog genoeg subculturen die we kunnen plunderen, zoals we in het verleden ook geparasiteerd hebben op skaters (Thrasher-truien, Vans-schoenen), nerds (grote brillen zonder sterkte, NASA-T-shirts), metalheads (T-shirts van bijvoorbeeld de bands Metallic en The Iron Maidens).

En laten we daar vooral mee doorgaan! Hier zijn de trends voor dit najaar! It's fashion o'clock, ladies!

De cybergoth-broek

Als je maar één item koopt dit najaar, laat het dan deze fluorescerende spacebroek zijn! Heerlijk wijd en vol met slierten die gegarandeerd tussen je spaken gaan komen. Maar live a little! Zien we je binnenkort bij een zogenaamde "raving" onder een brug?!

De gabberspeen

De fopspeen, van oorsprong bedoeld om gabberkaken te kalmeren wanneer ze strak staan van de speed, wordt het he-le-maal! Deze herfst zonder gabberspeen rondlopen? It sucks! ;)

De rastafari-muts

Kapsel on fleek? Ja man, bomboclat! De rastafari-muts inclusief dreads is hét hairdo statement van dit najaar. Wij hot gyals zijn nu al onafscheidelijk van die grote bobbelige bult op ons achterhoofd, en wie weet boeken we in de nazomer nog een all-inclusive girls trip naar Zion! (P.S. Wat is "ganja", want tieners op straat vragen steeds of we dat bij ons hebben???)

Het bodybuilder-broekje

Wil je gaan voor glitz & glam, voor bijvoorbeeld het kerstdiner? Dan is dit dé look voor jou! Schaf een minuscule, felgekleurde Speedo aan en smeer jezelf van top tot teen in met baby-olie. Kijk jou eens shinen! Protip: vul voor een extra gedetailleerd effect je Speedo op met een half rolletje pepermunt. Heb je meteen iets voor een frisse adem na die droge kalkoen van tante Jet!

Het fursuit

Ze komen in de cuteste dierenvarianten: sexy wasbeer, sexy zwerfhond, sexy strontvlieg. Voor de koopjesjagers, let wel op wanneer je zo'n pak vintage koopt: die zijn bijna altijd gedrenkt in sperma, en dat is niet ieders cup of tea...

Het crust-dread-kapsel

De rastafari-pruik is één ding, maar de échte durfal gaat voor authentieke, onverzorgde crust-dreads! Wij zweren bij deze haarklonten met herdershondgeur, een familie vlooien en een enorme, bij een krakersrel opgelopen bloedkorst. Walk the runway in Armani, Prada, Antifa!

Het hacker-masker

Bad make-up day? Geen zorgen hacky friendz... we got you! Het Anonymous-masker is hét must-have item dat elke herfstlook afmaakt. We hebben geen idee wie de man op dit masker was... maar who cares? Waarschijnlijk zo'n hacker uit The Net met Sandra Bullock.

De biker-baard

Je moet er wel de juiste jukbeenderen voor hebben, maar als je ze hebt dan is zo'n halflange, droge biker-baard very smashing! Een goeie look als je aan het nazomeren bent op een terrasje. Wij drinken er nog een satudarah op!

De Trekkie-oren

Beam me up, Scotty? More like Beam me up HOTTIE!

Quirky nazi-symboliek

Fascisme is natuurlijk weer helemaal trendy sinds Charlottesville, en wij fashionista's snoepen daar graag wat inspiratie vanaf! Kom maar door, modeketens! Heil fashion!