Stop de hetze tegen de pizza Hawaii!

De pizza Hawaii is de allochtoon onder de pizza's. Net zoals veel mensen niet-Westerse allochtonen een smet op onze roomblanke samenleving vinden, zijn er mensen die ananas op pizza als een tumor in het pizzalandschap zien.

Wij analyseerden de huidige wereldwijde hetze tegen de pizza Hawaii en kwamen tot de conclusie dat het haten van de fusion-keuken verdacht veel lijkt op de strijd tegen rassenvermenging.

1) Zijn pizza Hawaii-haters dan ook tegen gemengde relaties?

De ananas is een tropische vrucht uit Zuid-Amerika. De pizza is een Italiaans gerecht. Voedselfascisten zeggen eigenlijk dat een exotische Zuid-Amerikaanse niet tussen de lakens mag kruipen met een kazige Europeaan. Het is kort geleden dat interraciale koppels niet welkom waren in bepaalde horeca en werden bespuugd en verguisd door de samenleving. Kleurrijke stelletjes werden verstoten uit hun gemeenschap en soms zelfs getrakteerd op brandende kruizen voor hun deur om het enkele feit dat ze samen wilden zijn. De mensen die op pizza Hawaii haten, doen precies hetzelfde.

2) Pizza Hawaii-haters schrijven een nieuwe zwarte bladzijde in onze geschiedenis

Er gaan geruchten dat er onlangs een varkenskop is aangetroffen bij een pizzeria in Venlo en het raam beklad is met graffiti: 'Heil pepperoni, nein Hawaii!' De vandalen zeggen hiermee dat varkensvlees op de geliefde pizza Pepperoni prima is, maar ananas als topping een gevaar is voor de samenleving. Hoelang gaan we nog door met het stelselmatig kapotmaken van een hele groep pizza's? Is iedereen vergeten wat er is gebeurd met de pizza Hummus en Falafel begin jaren dertig in Duitsland? Er doen zelfs ontluisterende verhalen de ronde, waarbij de pizza Hawaii te lang in een gasoven bleef liggen en er zwart als roet uitkwam.

3) We horen pizza Hawaii-haters nooit over patat met appelmoes

Er wordt duidelijk met twee maten gemeten door de voedselfascisten. Hoe kan je heerlijk warme krokante patatjes mixen met de koude smurrie die ontstaat als je appels tot moes slaat? Als er van één gerecht het paspoort afgepakt moet worden en het land uitgekieperd moet, is het wel patat met appelmoes. Maar over de klodders zoete snot die van zoute patat waterige prak maken hoor je niemand, omdat aardappels en appels allebei oer-Hollands zijn en die enge ananas een migrant is uit Verweggistan.

Als deeg, kaas, tomaat, ham en ananas gelukkig zijn samen, wie zijn wij dan om te oordelen?