We lazen de Wikipedia over Pinksteren en je raadt nooit wat we vonden!

Beeld: Hanna Whittle

Echt heel erg chill al die vrije dagen in het voorjaar en hartstikke leuk die Joods-Christelijke normen en waarden van ons, maar wat is Pinksteren nou eigenlijk en kunnen we het eten?

We probeerden erachter te komen door de Wikipedia-pagina van Pinksteren te ontleden als een vers geitenhart bij biologie. Onze enige voorkennis was: het heeft sowieso iets met Jezus en P!nk te maken, toch?

1.

Ff inzoomen, ze hadden in de tijd van Christus alleen kleine fonts.

Ok, wacht, dus Pinksteren betekent gewoon vijftig? Waarom kost een gram coke dan geen Pinksteren euro? En waarom staat er dan niet gewoon dat je binnen de bebouwde kom maximaal Pinksteren km/u rijden? En als je 1e en 2e Paasdag hebt, waarom heet dit dan niet gewoon 50e Paasdag? Wie is Sinksen [noten 1] trouwens? En wat houdt dat uitstorten in? Is het raar dat we meteen aan een vuilnisbelt en die gore scène uit Slumdog Millionaire moeten denken?

2.

We vermoeden dat Giotto een bekende modeontwerpster is en dat deze cirkelvormige hoofdhouders hét straatbeeld bepalen in Milaan. Maar wie zijn deze gasten en waarom is iedereen spierwit en man? Komen zij trouwens ook op de Amsterdam FashionWeek?

3.

Ff inzoomen, ze hadden in de tijd van Christus alleen kleine fonts.

Blijkbaar daalde een of andere geest neer uit de hemel OP de apostelen? Klinkt echt super onhandig. Is dat dan die dikke uit Aladdin? En hoe zit het nou met die veertig dagen? Waar moet je die van aftrekken? En kun je ze daarna door Pasen delen? En hoezo staat er dan opeens vijftig dagen? Heeft dat te maken met dat Pinksteren vijftig betekent? Komen er daarom alleen maar vijftigers naar Pinkpop? Zal P!nk sterven op haar vijftigste? Tijdens een optreden op Pinkpop? Waar slechts vijftig vijftigers op af zijn gekomen? Voel me niet goed.

4.

alt Ff inzoomen, ze hadden in de tijd van Christus alleen kleine fonts.

Wie? Weet iemand van het bestaan van dit festival af of is dit weer een gevalletje Kruiwagenpop in Nootdorp? En zo niet, waarom staat het dan vermeld op Wikipedia? Misschien toch een keer proberen in plaats van dat roze 50+ festival. Dit evenement vindt namelijk plaats in Park Brakkenstein. Vergeet de uitstorting van die Heilige Geest. Jouw lichaam stort op Tweede Pinksterdag iets heel anders uit.

5.

Ff inzoomen, ze hadden in de tijd van Christus alleen kleine fonts.

Reuze benieuwd welke sexy 'handelingen' die 120 personen in een loft in Jeruzalem hebben uitgevoerd. Waar kunnen we de minor Tongentaal vinden en hoeveel seks levert ons dat op?

6.

Als we het goed begrijpen zijn deze meisjes uit Zoetermeer van hierboven een geslaagde aardappeloogst aan het vieren. Al kan het ook een massa-exorcisme zijn. We kunnen namelijk niet precies zien of deze bad girlz de touwen vasthouden met hun handen of om hun nekken! Stay safe, diva's!

7.

Ff inzoomen, ze hadden in de tijd van Christus alleen kleine fonts.

Is dit niet die plek waar Giel Beelen als baby tijdens een zonsverduistering in een rieten mand werd gevonden?

8.

alt Ff inzoomen, ze hadden in de tijd van Christus alleen kleine fonts.

Eigenlijk is dit het enige wat je moet weten over Pinksteren. Dit kan je aan je baas laten zien als hij jou en je collega's weer eens op een religieuze feestdag naar kantoor probeert te lokken voor een smerig staaltje dwangarbeid, die ouwe beul. Happy Pinksteren, sweeties!