Zo leer je om precies als Patty Brard te lachen

Patty Brard heeft een prachtige, aanstekelijke lach die een saaie verjaardag van een tante tot een knalfeest kan omtoveren en het wachten in de rij bij de kassa doet lijken op een achtbaanritje in Six Flags. Hier daarom instructies om het net zo lekker uit te kunnen gieren als Patty Brard.

Lach guller dan ieder ander in de wijde omtrek

Zomeren @hartvannederland en @shownieuws op @sbs6 Gezellig! 😘

A photo posted by Patty Brard (@pattybrard) on

Misschien trap ik hier een open deur in, maar lach gul. De foto hierboven is waarschijnlijk genomen in de kantine van SBS6, in de walm van een oude frietpan, maar Patty lacht alsof ze gekieteld wordt met biljetten van honderd euro. Gul lachen is niet moeilijk: doe je mond wijd open, knijp je ogen toe en het allerbelangrijkst: negeer de zure glimlachjes van de mensen om je heen.

Lach rechthoekig

Rechtop in de wind! Dank @margabult @bonjemetdeburen

A photo posted by Patty Brard (@pattybrard) on

Een blik op dit duo en je weet meteen wie het gezelligheidsdier is, en wie er altijd op zaterdagavond knikkebollend in een makkelijke stoel zit. Lach daarom met je mond in de vorm van een rechthoek, zoals Patty op deze (en op iedere andere) foto doet. Je bereikt dit door niet alleen je boventanden in de kijker te spelen, maar ook je ondertanden. Twee rijen zichtbare tanden reflecteren twee keer zoveel blacklight in de club, om maar een voordeel te noemen. Oefen dit thuis voor de spiegel.

Lach luid en rollend


Patty Brard gaat onderuit op bowlingbaan door Zoomin_Nederland

Tussen 0:45 en 0:55 lacht Patty twee keer. Dit is het geluid dat je wil hebben. Vol en met een duidelijke ‘ha - ha - ha’ klank die lekker doorrolt zodat men weet dat je aan het lachen bent, en niet - zoals bij Ron Brandsteder het geval is - stikt. Probeer je ook qua volume niet in te houden, laat die lachmachine op volle toeren draaien waar en wanneer het je uitkomt. Loop ergens binnen, lach luid en rollend zoals Patty en de mensen weten: er is een persoonlijkheid gearriveerd.

Lach met je tong

Alsof er niets aan de hand is! 10 jaar verder en weer met @aitopost onderweg! #reallife

A photo posted by Patty Brard (@pattybrard) on

Wat Patty’s lach echt uniek maakt is het gebruik van haar tong. Die drukt ze tegen haar gehemelte alsof ze een gummibeertje probeert te pletten. Dit detail is niet altijd even goed te zien op foto’s, maar het maakt je Patty-lach wel helemaal af. Wanneer je je tong tegen je gehemelte drukt, kraai er dan een beetje bij: ‘raaahhhh’, als een babymeeuw die verlekkerd om een verlaten bakje friet heen cirkelt. Dit werkt sfeerverhogend.

Lach en meen het

#shownieuws #fun #ericvantijn #gerardjoling #bridget

A photo posted by Patty Brard (@pattybrard) on

Lach niet als je niet wilt lachen. Meen het als je lacht, net zoals Patty Brard.