Wie is toch die meid die Partij voor de Dieren stemt en meer van beesten dan mensen houdt?

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

De meid die op de Partij voor de Dieren stemt, heeft vaker een koalabeer geknuffeld dan haar bloedeigen moeder. Ze praat liever met een struikgewas dan met haar tweelingbroer. En ze loopt met een grote boog om een zwerver heen, terwijl een zwerfkat zo bij haar mag intrekken. Wat is precies haar deal?

Maak kennis met de wereldverbeteraar die fantaseert over je bloed drinken als je vlees eet.

Ze breekt 's nachts met bivakmuts in bij boerderijen om kippen en biggen te bevrijden

Half Nederland mag dan door Yvon Jaspers gevallen zijn voor boeren op zoek naar liefde en seks, van de Partij voor de Dieren-cheerleader mogen die kerels op zoek naar een nieuwe baan. Hoe zij dieren in duistere megastallen op elkaar stapelen tot ze geëlektrocuteerd of vergast worden en uiteindelijk op ons bordje belanden, is een schande. Haar missie is om iedere kip, big, koe en geit uit Guantanomo Vee te bevrijden. De werkloze boeren en hun boerinnen hebben vervolgens alle tijd om elkaar in het hooi leeg te melken.

Als je haar vraagt hoe laat het is, antwoord ze met 'tijd om VEGAN te worden natuurlijk!'

Afspreken met haar is altijd een beetje tricky. Er zijn nou eenmaal niet veel plekken waar je een bord met alleen noten en zaden kunt bestellen. Gewoon een beetje bijkletsen, ligt ook gevoelig. Want ze moet het echt nodig met je hebben over de leeggeviste oceanen en smeltende poolkappen, alsof het allemaal jouw fout is. Bestel je een sateetje dan is jullie vriendschap voorbij. Ze wil niks te maken hebben met vleeseters. Zelfs niet als die haar gebaard hebben. De laatste keer dat ze contact had met haar moeder was toen die per ongeluk op een mierenkolonie in de tuin was gaan zitten en daarna vrolijk verder kletste alsof er zojuist geen 'GENOCIDE VAN EEN HEEL VOLK!' had plaatsgevonden.

Ze rust niet tot ze iedereen bekeerd heeft tot haar ecofriendly lifestyle

Miss Dierenfanaat is allergisch voor de ik-cultuur en de meer-meer-meer-mentaliteit. Want wat heb je aan een mooi huis als die door klimaatverandering straks onder water staat? Wat is sociale media nog zonder schattige filmpjes van eekhoorns die panda's voetmassages geven en eenden die door honden genomen worden? We moeten echt ff dimmen met het verwoesten van onze planeet, wil ze maar zeggen. Alleen slaat ze soms een beetje door. Zoals die keer dat ze te horen kreeg dat haar bff een hersentumor had en ze antwoordde met 'Oh wat naar voor je lieverd! Gelukkig krijg je morfine. Daar kunnen aangespoelde walvissen alleen maar van dromen. Denk daar maar eens over na als je wat minder hoofdpijn hebt.'