Dit is wat er gebeurt in Nederlandse parken zodra de zon schijnt

Tijdens de coronacrisis bleek één semi-legale uitvlucht, het park, het paradijs voor elke Nederlander onder de 35. De grote vraag: wat gebeurt hier allemaal zodra een zonnestraal een eikenblaadje toucheert? Hier een tijdschema:

12:03
De middagpauze begint en de eerste Heinie’s worden opengetrokken in het dichtstbijzijnde park naast het bedrijfspand. Omdat zon in Nederland net zo’n schaars goed is als geld in Zimbabwe wordt direct de hele middag vrij genomen. Met toestemming van de baas die lekker meepilst.

13:14
De eerste hipsters arriveren. Zij waren nog heerlijk aan het tukken tot twaalf. Maar zodra zij vanachter hun Nepalese vlaggenkanonade zagen dat Ganesh precies deze dag tot viering van het leven had omgedoopt, konden zij niet anders dan hun draaidoosje in hun van hennep gemaakte tas pleuren om ook een goed aantal uurtjes van dat waterige zonnetje te gaan genieten.

14:08
De patriarch macho's waren toen natuurlijk allang aanwezig. Zij drukken zich rustig met één hand op terwijl ze zijdelings wat vrouwonvriendelijke grappen de lucht in pompen. Ondertussen kijken ze pauzeloos onder hun merkplanga’s om zich heen of er nog een lekker kippetje is dat erom vraagt om door hun mee naar huis meegenomen te worden voor een lekker ‘aftertje’.

15:04
Het moment waar iedereen tegenop zag, maar waarvan iedereen wist dat het een keer zou komen: een stonede Italiaan zet z’n JBL Flip69 100 decibel te hard en begint in zijn eentje dansend te genieten. Overal vallen gesprekken stil om een goede boze blik op deze clown te werpen. Concurrerende groepjes met boxjes beginnen hun volume nu ook op te draaien. De JBL battle is on.

15:54
Saskia is het zat en sprint met een Chardonneetje in haar hand om wat yogababes heen en gooit haar kostbare vier euro vino vol in het gezicht van de Italiaanse partymacher. Hij ontwaakt uit zijn psytrance en begint te blèren in een taal die ook hem niet eigen is. Uiteindelijk eindigen ze tongend in het gras.

16:40
Ook de politie komt even mee feesten. Er is allang genoeg reden om deze duizenden bourgondiërs uit elkaar te halen, maar daar wordt nog mee gewacht. Ook agent Joost, verfent anti-vaxxer, ziet de chaos met een tevreden blik aan. Inmiddels liggen er meer lege bierflesjes in de verdorde velden dan dat er feestende mensen zijn en liggen er meer uitgetrapte peuken dan dat er grassprieten zijn, maar dat lost moedertje aarde zelf wel op.

17:58
De politie wordt verzocht om er toch een einde aan te breien. De overgebleven despo’s ketsen af op wat politie uniformen, een paar Chantals proberen nog met een geile lage shagstem of zij vandaag niet ‘de uitzondering kunnen zijn’, want ‘ze zitten hier gewoon te wijnen met de dinnies’. De politie negeert de verleidelijke voorstellen: iedereen moet weg. Het park wordt voor een etmaal gesloten, de opvolgende dag gebeurt precies hetzelfde. Hollands opportunisme, heerlijk.

Dit is ook leuk zeg:
Lekker op vakantie