Parijs is echt de perfecte stad voor saaie stelletjes

Beeld: Hanna Whittle

Oh de liefde, wat ben je toch mooi en romantisch! Maar wat moet je doen als die vlam die je ooit voelde echt bijna uitgedoofd is? Hoe kom je uit die vermoeiende sleur van familie-uitstapjes, slappe pikken en samen op de bank zitten en uren lang niks zeggen?

Daar heeft de liefde iets voor bedacht en je rijdt er al in zo'n 11 uur naartoe met een goedkope Flixbus: Parijs. Verveelde tortelduiven Ruud (26) en Zoë (24) gingen ernaartoe om hun relatie uit het slop te trekken. Dit is hoe:

Ruud en Zoë zitten in romantisch 0 sterren hotelletje aan de snelweg

Parijs weet dat ze romantisch is. Alles in een straal van 50 kilometer van de stad wordt dan ook gepromoot als 'één grote love suite met uitzicht op de Eiffeltoren'. Het feit dat Ruud en Zoë in een veel te klein, naar-bruine-pis-ruikend motel zitten in een buitenwijk, moeten ze dan maar op de koop toenemen. Het hotel is maar 1 uur en 55 minuten van het centrum met een overvolle metro. Gelukkig is hotel Banlieu, Mon Amour sfeervol aangekleed met kandelaren en schilderijen van overleden moeders uit de Pruikentijd. Dat wordt hopelijk veel pompen op de kleverige rode vloerbedekking!

Ruud en Zoë pakken de romantische Eiffeltoren op

Een liefdesbezoekje aan Parijs is niet compleet zonder een fotoreeks te schieten van elkaar terwijl je om beurten de Eiffeltoren oppakt en omduwt. Omdat Ruud een aromanticus pur sang is, kocht hij gelijk een miniatuur-Eiffeltorentje voor Zoë. Dat deed haar niet veel, maar omdat die sleutelhangerverkoper meteen 'NEU'QUE IN DE QEU'QUE' riep toen hij hoorde dat ze Nederlands waren, moesten ze wel samen poseren met de toren. "Heb Ruud al zeker een jaar niet aangeraakt, dus toen hij z'n hand op mijn blote schouder legde, was dat wel intiem," denkt Zoë. 🥐Burlesqualicious!

Ruud en Zoë hangen een slotje aan die romantische brug om hun liefde te sealen

Beiden voelen dat hun relatie nog net niet saai genoeg is om 'm te beëindigen, maar weten niet hoe dat met woorden op te lossen. Netflix 'n chill betekent bij Ruud en Zoë namelijk al geruime tijd: Zoë kijkt verveeld Gilmore Girls op de bank terwijl Ruud 'nog ff moet werken' in de studeerkamer. Met zijn hand. In zijn sweatpants. Bevriend stel Saskia en Rutger ging trouwen toen ze hetzelfde probleem hadden. Zo'n heftig contract hoeft voor Ruud en Zoë nog niet. Wel denken ze dat een romantisch slotje ophangen aan een romantische brug in Parijs, tegelijk met vijftig andere stellen die niet meer neuken, helpt. J'adore!

Ruud en Zoë komen nader tot elkaar op de romantische Champs-Élysées

Ondanks dat hij niet van shoppen houdt en zij niet van zijn kattengejank tijdens het shoppen, zijn ze het snel met elkaar eens op de Champs-Élysées. Bij iedere Louis Vuitton etalage worden ze namelijk, vanwege Ruud's geruite O'Neill shorts, zo weggekeken nog vóór ze binnen zijn. Ze vluchten daarom meteen een Subway in om een Italian B.M.T. te splitten. Gelukkig slaagt Zoë in een van de 1800 lokale H&M's en is Ruud helemaal het mannetje na een aankoop in een Footlocker. De shopmiddag wordt afgesloten met een wandeling door dat stoffige grindpark, waar je verplicht hand-in-hand moet lopen. Dat deden ze dan maar. Voulez vous coucher avec moi, honey!

Ruud en Zoë gaan naar het romantische Louvre omdat dat moet

Even tien seconden 'ohh, ahh, oeh' zeggen bij die glaspiramide, wat Japanse toeristen uitlachen, de Mona Lisa aantikken en terug. "Haha, wist ik veel dat ze dit ook teringsaai vond," denkt Ruud. "Ja, daar vonden we elkaar gewoon in. Misschien blijf ik wel bij haar. Ik moet Saskia echt laten gaan."

Ruud en Zoë eten romantisch stokbrood aan de romantische Seine

Oh die haute cuisine, daar lusten ze wel pap van. Lekker samen stokbrood eten met verschillende dips en spreads, dat deden ze in Venlo ook toen ze net begonnen met daten en allebei rond moesten komen van een uitkering en krantenwijk. Maar waar kan dat nou beter nieuw leven in worden geblazen dan in Parijs? "Ik weet nog zó goed dat ik dacht 'hij is het', toen ik Ruud op Happn vond en hij ook 'Ik hou van lekker eten' in zijn profiel had staan," zwijmelt Zoë terwijl ze nog een hap van een neon-kleurige macron neemt. "Het boeit me niet eens meer dat zijn spieren zijn verdwenen sinds we een relatie hebben. Ik bedoel, kijk nou met hoeveel souplesse en levenslust hij die ganzenlever over dat brood smeert!" L'amour!

Romantisch: Ruud en Zoë vinden elkaar omdat ze Fransen arrogant en onaardig vinden

Parijzenaren staan niet per se om bekend om hun gastvrijheid. In tegendeel, Ruud en Zoë hebben constant het gevoel dat iedere Fransman en -vrouw op ze wil spugen, omdat ze over hun straten lopen en 'thank you' zeggen in plaats van 'merci bokoep'. Ze krijgen er bijna zin van om arm in arm te gaan lopen. Voor de veiligheid.

Ruud en Zoë worden monogaam in de romantische Sacré-Cœur

In de Notre-Dame kreeg Ruud al een spirituele zenuwinzinking door het zien van een kruis en vond dat hij z'n moeder vaker moest appen. In de Sacré-Cœur, 'de kerk van de liefde', kijkt hij naar Zoë die struikelt over het altaar en weet hij het zeker: "Ik ga Saskia's booty calls gewoon negeren."

Ruud en Zoë spreken een beetje Frans voor de sexual feeling (romantisch)

Ze slaan het eerste wijntje achterover op een terrasje. Of eigenlijk, op een goedkoper plekje met één been op een barkruk en met de ander in de keuken. En wat blijkt, ze hebben allebei vier jaar Frans gehad op school. "Vous avez un sac en plastic?" herinnert Zoë zich. "Je suis Charlie!" voegt Ruud daaraan toe. Op een of andere manier wakkert dit een erotisch vlammetje aan. Zoë: "Ik zou zweren dat Ruud me begon te voetjevrijen toen ik baguette zei." Je t'aime porny!