Waarom is Overijssel toch zo'n fucking geile provincie?

Beeld: Hanna Whittle en Marijtje Berghuis

Overijssel zou wat ons betreft hét paradepaardje moeten zijn in reisbrochures over Nederland. Ben jij vrijwel blut na een half jaar je geld verspild te hebben in Zuid-Amerika? Geen paniek globetrotter, ga off the beaten path in ongerept Overijssel en laat je #wanderlust de vrije loop!

Kom in Overijssel lokale schoonheden proeven, duik de bosjes in met Emma Wortelboer!

Beleef het echte Hollandse schoon in Overijssel, zoals: Ilse - moooii maaan - de Lange, Emma Wortelboer en Herman - would fuck - Finkers. Surprised? Wij niet hoor, Overijssel is sexy! Overijssel ademt en schreeuwt porno appeal. Dus kom in Goor wilde natural beauties spotten! Met een beetje geluk spot je er een bij de lokale Kruidvat!

Vergeet je taalcursus Nedersaksisch, kom in contact met locals!

Wanneer je bij Zwolle de IJssel oversteekt en plaatsneemt op een terras, hoef je geen vol terras te verwachten waar allemaal Tukkers constant schreeuwend ‘KOOOOOLLAAAA’ bestellen. Maar des te oostelijker je gaat in Overijssel, des te sterker je het gevoel krijgt dat er een stonede Duitser heel gecontroleerd maar toch keihard in je oor aan het tetteren is. Voel je een echte buut'nlander in eigen land!

Overijssel is een bolwerk van religieuze diversiteit, laat je bespugen door boze SGP'ers!

Op religieus gebied is Overijssel ook een absolute must-see. Neem de Staphorster bustour en zie hoe men hier nog steeds in 1634 leeft. Als je geluk hebt wordt er op je gespuugd door een non omdat je een Gsus-trui aanhebt. Zo authentiek! Ben je nog avontuurlijker ingesteld? Ga op safari door de Almelose wijken Ossenkoppelerhoek en Hofkamp en spot in wijken bij elkaar gepropte moslims, het is net Rotterdam-Zuid!

Sommige Nederlandse steden liggen in Overijssel, jouw stad misschien ook wel!

Dacht dat jij dat Ootmarsum een Joegoslavische veldslag was, Vriezenveen in het hart van Friesland lag en dat Kampers uit incesteuze caravanfamilie's zijn ontsproten? Dan heb jij het mis, al het bovengenoemde is origineel magisch Overijssels. Woon jij dan in ook Overijssel? Waarschijnlijk wel. Dit onbekende paradijs is eindeloos. Laat je verleiden tot de must-see Zwolle! Waan je hier in typisch Lelystad-Noords en laat je onderdompelen in de lokale fijnproeverijen van le McDonald's. Op zoek naar de nieuwste vintage namakerijen? Bezoek de H&M! Zwolle heeft voor ieder wat wils, kom en geniet!

Bevredig je fetish in Overijssel, hier kan het allemaal!

Dichtbij en toch helemaal anders, zo laten attracties in Overijssel zich wel het beste omschrijven. Pony- én achtbanenliefhebber? Bezoek pretpark Slagharen! Laat je fetisjen de vrije loop en rij jezelf helemaal scheel op jouw favoriete Pony! Helemaal verliefd op Italië maar ook gek op ijzige koude kutwind? Bezoek Giethoorn, het Venetië van het Noorden waar je je niet hoeft te ergeren aan gondels, lekker eten en geile Italianen! De vervallen bungalows van Roompot, de reisorganisatie waarvan de naam lijkt te verwijzen naar een Vlaams gangbang collectief, wachten op jou!