Je hele leven bestaat uit wedstrijdjes met onbekenden

Of je het nou wilt of niet, je doet elke dag mee aan onzinnige wedstrijdjes met totale onbekenden. Echt dom! Maar je kunt er iets aan doen.

🚲

1) Een wedstrijd met een onbekende op het fietspad

Wat is de situatie? Je haalt een slome fietser in en je fietst snel door, tot je bij een rood stoplicht aankomt. Je wacht netjes tot het groen wordt, maar het duurt even, en dan komt de slome fietser die je hebt ingehaald naast je staan.

Wat lijkt de ander tegen je te willen zeggen? "Voor niks zo hard gefietst, bitch."

Wat kun je hier aan doen? NOOIT meer iemand inhalen. Voor altijd achter iedereen blijven fietsen, zelfs als het een bakfietsmoeder is, of de allerergste vorm van verkeer die er bestaat: een groep ongelukkige scholieren.

🧀

2) Een wedstrijd met een onbekende bij de supermarktkassa

Wat is de situatie? Je arriveert bij de kassa's van de supermarkt en kiest, zoals iedereen altijd, de verkeerde rij. In een andere rij zie je de persoon die tegelijkertijd met jou bij de kassa's aankwam al zijn prei op de lopende band leggen.

Wat lijkt de ander tegen je te willen zeggen? "Haha, wat ben jij dom zeg. En ik denk dat die vrouw voor je in de rij straks ook nog éééventjes terug de winkel in moet om nog éééventjes een brood te laten bakken."

Wat kun je hier aan doen? Terwijl jouw rivaal met een volle boodschappentas de supermarkt uitglipt, kun je met al het vuur in je hart hopen dat hij over zo'n vastgebonden uitgangshond struikelt.

🚉

3) Een wedstrijd met een onbekende op het perron

Wat is de situatie? De trein komt het station binnen gedenderd en het is druk op het perron, dus je gaat alvast helemaal op die witte ribbelstreep staan. Maar dan begint er iemand met de trein mee te lopen, alsof hij een grotere kans heeft op een zitplek als hij nu opeens op een andere plek op het perron gaat staan.

Wat lijkt de ander tegen je te willen zeggen? "Aan de kaaaaant! Je belemmert mij in mijn irrationele haast!"

Wat kun je hier aan doen? Trek hem aan zijn ruimzittende North Face-jas, kijk hem begripvol en vriendelijk aan en vraag of hij misschien heel even normaal wil doen.