Dit is waarom het ontkennen van klimaatverandering even dom is als het ontkennen van de Holocaust

Beeld: Hanna Whittle

Als je net als The Donald doet alsof klimaatverandering een niet bestaand verschijnsel is, ben je niet alleen idioot maar ook ontzettend egoïstisch. Door jouw onkunde en die van een paar duizend anderen gaat onze planeet naar de klote, bedankt daarvoor! Waarom blijven zoveel mensen het broeikaseffect ontkennen terwijl het een niet te verloochenen omstandigheid is? Benieuwd hoe imbeciel het klinkt om klimaatverandering te ontkennen? We besloten het te vergelijken met het ontkennen van de onaantastbare Holocaust. Oordeel zelf maar:

1)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: "Klimaatverandering?! Het is de afgelopen dagen anders best wel frisjes geweest hoor!"

Hoe debiel dit klinkt als je op dezelfde manier de Holocaust ontkent: "Holocaust?! Er wonen gewoon een paar oude Joden bij mij in de straat hoor, geloof echt niet dat zij toevallig allemaal op vakantie waren tijdens WOII ofzo!"

2)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: Conspiracy alert!!! RTL Boulevard heeft bewezen dat de media en zelfbenoemde experts bij DWDD klimaatverandering verzonnen hebben om ons te misleiden en geld van ons af te troggelen!"

Hoe debiel dit klinkt als je het vergelijkt met de Holocaust: "Conspiracy alert!!! De joodse lobby heeft de Holocaust verzonnen zodat de verzekering medelijden zou hebben en ze geld zou geven om meer diamanten te kunnen kopen!"

3)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: "De beelden van de smeltende ijskappen en het gekapte Amazone-regenwoud zijn gephotoshopt! Climate change is een urban myth!"

Hoe debiel dit klinkt als je het vergelijkt met de Holocaust: "Hoe verklaar je het feit dat er helemaal geen video's zijn van de gasovens en hoe dat vergassen van al die Joden dan in z'n werk ging? Precies! Holocaust debunked!"

4)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: "Wij maken de apocalyps toch niet meer mee, als 'ie überhaupt al op de planning staat!"

Hoe debiel dit klinkt als je het vergelijkt met de Holocaust: "Ik ken persoonlijk geen Joden, dus als er überhaupt iets met ze gebeurd is dan geef ik nul fucks!"

5)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: "Trump heeft gezegd dat er geen verband is tussen de opwarming van de aarde en de CO2-uitstoot! En La Trump heeft altijd gelijk. Fact!"

Hoe debiel dit klinkt als je het vergelijkt met de Holocaust: "Hitler heeft gezegd dat er geen verband is tussen zijn concentratiekampen en het aantal gestorven Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog! En Hitler had altijd gelijk!"

6)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: "Het gat in de ozonlaag is al aan het herstellen, dus waar hebben we het eigenlijk over? Heb betere dingen te doen, er is net een nieuw seizoen oitnb uit!"

Hoe debiel dit klinkt als je het vergelijkt met de Holocaust: "Ik geloof niet in die zogenaamde concentratiekampen, maar als ze al bestaan hebben, dan zijn alle Joden die daarin hebben gezeten allang dood. Dus kunnen we ons nu weer op iets gezelligs richten? Zoals Down The Rabbit Hole volgend weekend!"

7)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: "Hoezo opwarming van de aarde? Wetenschappers hebben gezegd dat er een nieuwe IJstijd aankomt!"

Hoe debiel dit klinkt als je het vergelijkt met de Holocaust: "Hoezo vergassing van Joden? Onderzoek wijst uit dat er nog steeds Joden bestaan!"

8)

Wat een klimaatverandering-ontkenner zegt: "Als de ijskappen écht aan het smelten zijn, dan is dat Gods wil!"

Hoe debiel dit klinkt als je het vergelijkt met de Holocaust: "Als er écht een massale slachting van Joden geweest is, dan zullen ze dat wel verdiend hebben. Karma is a bitch!"