Dit zijn de domste onderschriften die je constant op Instagram ziet

Beeld: Hanna Whittle

Iedereen die z'n werk- of schooldag doorkomt met het kapotscrollen van z'n Instagramtimeline tot 'ie elke 'verveelde influencer poseert met een baguette in Parijs' en 'oud-klasgenootje is op het strand met haar lelijke hond' wel kan dromen: wedden dat je deze fotobijschriften veel te vaak voorbij hebt zien komen?

En nu weet je eindelijk wat die shit betekent:

1) Boevenpad

Met boevenpad wordt meestal bedoeld dat er naar het zogeheten teringtyfje wordt gegaan vanavond. Meestal kom je deze powerterm tegen in een mysterieuze zin als: 'Jut en jul gaan op boevenpad vanavond' en kan deze zin onder een pre-club selfie van jonge, knappe vrouwen in sexy uitgaanstops gevonden worden. Hoe geradbraakt er ze na dit zogeheten 'boevenpad' uitzien zal je echter niet op dit kanaal zien maar ga er maar vanuit dat het niet goed is.

2) Wat zijn we uit hè?

Ah, kijk eens aan. Ook dit is een petite pochpoging om te laten zien dat hij of zij een beter sociaal leven heeft dan jij, wat kan kloppen als je in het donker op je verrotte iPhone 5 door andermans leven loopt te scrollen. Met deze zin wordt op zeer cynische wijze gerefereerd aan het feit dat deze persoon het flink naar z'n zin heeft op een externe locatie. Ze hoeven niet daadwerkelijk in een bardancing te staan om 'uit' te zijn. Het kan ook gebruikt worden tijdens het vastleggen van de fabriekstiramisu die je bij Happy Italy at of als je je naad synchroon met je bestie hebt laten waxen bij Beautysalon Cynthia in Wormerveer.

3) Omalife

Oei, al één hele avond niet het licht uitgedaan op een bloedongezellig technofeest en zit je nu eindelijk eens met je onrustige reet op die grijze Leen Bakker-hoekbank van je ouders om wat nieuwe serotonine te kweken? Hoppakee, post snel een foto van jezelf onder een fleecedekentje met de hashtag #omalife en je laat al je vrienden weten dat je er vannacht even niet bij bent om het mdma-gruis uit hun ziplocks te schrapen. Omg, je bent één zaterdagavond per maand thuis, je bent zooooooo'n bejaarde!

4) Good vibes only

Basically betekent dit veel te vaak gehoorde zinnetje dat je tegenwoordig zelfs op mokken van de HEMA tegenkomt: 'Ik hou niet van drama maar check wel om de vijf minuten de Instagram Stories van de nieuwe vlam van m'n ex Berend om te kijken of ze echt zo'n hoer is als ik aan het rondbazuinen ben'. Maar verder ben je gewoon een vrolijke spring in 't veld die van festivals, bloemenprint en mojito's houdt!

5) 1 team, 1 taak

Dit onderschrift zie je vaker wel dan niet onder een groepsfoto met 8 streng poserende Jeffrey's en hun kloppende spierballen, buiten bij Dominator. Dit zijn mannen met een missie voor de avond en iedereen mag het weten. Wat die taak dan precies is (Jeffrey 3 en Jeffrey 6 veilig naar huis brengen na 5 baco's en wat Darth Vader-pilletjes?), staat er helaas niet bij.

6) My squad is better than yours

Ah, kijk. Dacht je dat je alleen met luxe vakanties en lelijke sneakers kon pochen op Instagram? Think again, amigo. Er wordt nu zelfs gepocht met vriendengroepen. Of zoals de jeugd ze noemt: squads. Dat je Karin en Bernice pas sinds 4 maanden écht kent omdat je toen pas met ze aan de praat raakte op die rayonmeeting van Kruidvat Holding BV doet er effe niet toe.

7) Wat een kutleven

Hoe verfrissend zou het zijn als deze zin eens letterlijk werd gebruikt. Nu zul je mensen 'wat een kutleven' alleen zien posten onder fakking chille situaties. De meest misselijke manier om deze Instagramzin te gebruiken is onder een foto van je dikke, witte benen op een strand of aan een zwembad. Het liefst binnen kantooruren. Even laten weten dat jij één week per jaar NIET onder een systeemplafond zit.

8) Office for today

Deze zin wordt veelvuldig door mensen gebruikt die hebben bedacht dat het een goed idee is om met je laptop in de zon te gaan zitten. Terwijl iedereen die wel eens een laptop in z'n handen heeft gehad dondersgoed weet dat je dan geen ene reet kan zien op dat kutschermpje. Dus wat is dit? Wederom een solide pochpoging die schreeuwt 'kijk mij, ik zit vandaag niet in de ochtendmeur van m'n collega Justin maar in m'n zonnige tuin, geef me een like!'

9) Bende van ellende

Ah wederom een overtrokken titel voor een doodgewone vriendengroep zoals de vriendengroep waar we zelf ook allemaal in zitten. Bende van Ellende refereert aan een groep jonge mensen die wel eens naar een feestje gaat en daar wel eens een pilsje bestelt of een sleuteltje in een kabouterenvelopje laat verdwijnen. Dat is de bende en op dinsdag is het ellende.

10) Friyay

Deze term uit de onvermoeibare blijdschap die veel mensen voelen bij het aanbreken van de vrijdag. Hou er absoluut rekening mee dat je #friyay niet onder een gewone foto van, bijvoorbeeld een schaal bruin fruit en een blik Radler tegenkomt. Dit is een perfecte hashtag om een zeer irritante Boomerang met zwierende jurkjes, springende voeten en Sportlife-glimlachen te plaatsen. Want: omg YAY! Het is vrijdag en je hoeft even twee dagen niet na te denken over je loeizware baan als PR-prinses!

11) Take me back

Ah een ultieme thirsttrap en geilkwekende klassieker. De 'take me back' doet vermoeden dat het hier gaat om een foto van een prachtige vakantie waar naar terug verlangd wordt, een mooi moment dat je opnieuw zou willen beleven. Maar nee, 'take me back' draait altijd maar om één ding: de reet in de betreffende vakantiefoto. 'Take me back' staat namelijk ALTIJD & EXCLUSIEF onder foto's van mooie reten in natte bikini's die rusten op de rand van een natuurstenen zwembad in Bali. En dat is prachtig.