Waarom zijn homo's toch zo onaardig tegen elkaar?

Homo’s weten maar al te goed hoe het is om domme opmerkingen naar hun hoofd geslingerd te krijgen. Toch doen ze er zelf ook vaak genoeg aan mee. Op Grindr en andere dating-apps word je ermee doodgegooid, maar ook in de kroeg is de schaamte ver te zoeken.

Hoe eerder deze domme uitspraken in een donker gat verdwijnen, hoe beter.

No Asians

‘Ik ben geen racist, maar ik heb gewoon niets met Aziaten’ is een klassieker onder bekrompen homo’s. Er is ook een culinaire variant: ‘Not into rice.’ Dit is geen voorkeur uitspreken, het is racisme. In feite is het niet heel anders dan zeggen ‘Ik ben geen homohater, maar ik heb gewoon niets met homo’s.’ Het domme is dat je er ook helemaal niks mee zegt. Azië is een werelddeel dat bestaat uit bijna 50 landen. En alsof er een land op de wereld bestaat waar je niet minstens één iemand zou willen neuken.

P.S. De gerelateerde culinaire uitspraak ‘Not into chocolate’ is even onnodig en kwetsend.

No grandpa's

In de gayscene geldt er een andere pensioenleeftijd dan in de rest van Nederland. Bij het eerste rimpeltje of grijze haartje zijn daar puisterige jonge gays om je bejaarde status bij je in te peperen. Bijna alsof je dement bent, herinneren ze je eraan: 'Ik heb al een opa'. Het beste is om na zo’n uitspraak een testament uit je binnenzak te toveren en te zeggen ‘Jammer, ik heb nog geen kleinkind om mijn fortuin aan achter te laten.’

No fems

Ergens onderaan de ladder in de gayscene staan mannen met vrouwelijke trekjes. Maar al te graag kloppen veel homo’s zichzelf op de borst dat zij wel ‘goede’ homo’s zijn en dat ‘die verwijfde nichten’ de rest een slechte naam geven. ‘Als ik op vrouwen zou vallen, was ik gewoon een hetero,’ klinkt het dan. Niet zelden komen dit soort uitspraken uit de goed gebleekte mond van jongens die huppelend parfumsamples uitdelen bij de Douglas.

No fatties

Er hoeft maar iemand met een buikje binnen te wandelen of er springen al homo’s op hun stoel alsof er een gigantische rat voorbijschiet. Op de sportschool, in de kroeg en op dating-apps worden homo’s met wat meer vlees op de botten om de haverklap getrakteerd op rollende ogen en een talk-to-the-hand. Het vernederen lijkt bijna een sport op zichzelf. Iedereen heeft recht op zijn eigen voorkeur, dus het is prima als je duidelijk wilt maken dat je alleen valt op gespierd sportschoolmeubilair zonder nek en met satéprikkers als benen. Maar waarom zo gevoelloos? Misschien is het tijd om die ouderwetse afwijzingsmethode weer in de mode te laten komen in de gayscene: ‘Sorry, je bent niet mijn type.’

Hou jij ook zo van mannen die van mannen houden, vrouwen die van vrouwen houden, vrouwen die van mannen houden en driedubbel ondersteboven en andersom? Vast niet zoveel als wij. Check de shop voor onze nieuwe [Zomerliefde t-shirtlijn!](https://degladiool.nl/shop/)