Zo ziet je leven eruit als andere bedrijven zich net zo gaan gedragen als de NS

Het zou er niet leuker op worden als andere bedrijven net zulke streken uit zouden halen als de NS. Wat een rotbedrijf.

Vertraging

Je moet nodig poepen, maar het toiletpapier is op. Je rent naar de supermarkt om wat rollen te kopen, rekent af en wil ze meepakken. Maar nadat de betaling is afgerond legt de caissière haar hand op jouw wc-rollen en zegt ze dat je ze pas over drie kwartier meekrijgt. ‘Waarom dan?’ vraag je haar. Ze kijkt je verveeld aan. ‘Je kunt daar buiten in de kou gaan wachten totdat je ze kunt meenemen.’ Buiten poep je in je broek.

Aangepaste dienstregeling

Je hebt gister een afspraak gemaakt bij de tandarts. Je komt aan bij zijn praktijk en vindt een briefje op de deur: ‘Ben vandaag toch de keuken gaan verbouwen, over een paar uur terug.’ Je checkt je email, telefoon en tamagotchi, maar hij heeft je hierover nooit ingelicht. Wanneer hij uren later aan komt waaien zeg je dat je dit raar vindt, waarop hij zegt dat hij dit vanochtend om zes uur toch duidelijk op zijn website had gezet. ‘Hoe moet ik dat weten? Heb jij een website?’ vraag je hem, waarop hij je verwijst naar een klachtenformulier op diezelfde website. Hij zegt er alvast bij dat hij je klacht niet gaat lezen.

Bevroren wissels

Het is winter en het vuilnis stapelt zich op voor je deur, want de ophaaldienst is deze week niet gekomen. Je belt het bedrijf op en vraagt waarom dat zo is. Een medewerker antwoordt dat het in de winter erg koud is en dat de handen van de vuilnismannen dan kunnen bevriezen. ‘Hoe deden jullie dat vorig jaar dan?’ vraag je de medewerker. ‘Toen kwamen we ook niet,’ zegt hij. ‘En alle jaren daarvoor dan?’ De medewerker antwoordt dat het bedrijf al 75 jaar bestaat en dat ze iedere winter hetzelfde probleem hebben. ‘Hebben jullie weleens aan handschoenen gedacht?’ vraag je hem. De medewerker begrijpt niet wat je zegt en hangt op.

Minder treinen door het lekkere weer

Je oma is onwel geworden en moet naar het ziekenhuis. Het is een warme dag dus meerdere ouderen hebben dat probleem. Aangekomen bij het ziekenhuis blijkt dat je oma’s verzekeraar de kosten van een opname vandaag niet dekt. Het was zulk lekker weer vandaag dat ze zomaar besloten hebben om van minder mensen de kosten te dekken. Niemand kan jou en je oma precies uitleggen waarom. Je oma gaat failliet en bovendien dood, niet door de hitte maar omdat ze zich hier te erg over verbaast.

Misbruik van monopoliepositie

Je gaat om de zes weken naar de kapper en iedere keer verneuken ze je kapsel weer, maar het is nou eenmaal zo geregeld dat deze kapper de enige kapper is in het hele land. ‘Tot over zes weken,’ mompel je verdrietig als je voor de zoveelste keer met een bebloed oor en kale plekken op je hoofd de deur uitloopt.