Wie zijn toch de mensen die zich durven te vertonen in een Boef- of BALR.-trui?

Beeld: Hanna Whittle

Jongeren voelen zich tegenwoordig pas high fashion als ze een zwarte crewneck sweater dragen die is opgeleukt met een paar hipsterige, nietszeggende witte blokletters. Het gevolg hiervan is een land vol identieke truien met rebelse kreten, merknamen of statements erop, zoals 'BALR.', 'Boef' of de naam van een willekeurig wijkje in Amsterdam. Is dit nou fashion anno 2017?

En nog belangrijker: wie draagt dit? Wij spraken met vier jonge mensen over hun favoriete fashion item.

Tessa (19): "Als kind was ik al niet weg te slaan uit de Coolcat. Maar sinds ik mijn Boef-trui heb, voel ik dat ik fashion begin te ademen. Mijn vriend en ik noemen elkaar altijd 'boef' dus ik had als verrassing ook een trui voor hem gekocht. Als ik op straat loop of op een feestje ben, kom ik wel eens iemand tegen die hem ook draagt, en dan voel je gewoon direct een diepe connectie met diegene. Zo intens en inspirerend! Ik weet nu al dat dit ├ęcht de trui is waar ik in opgebaard wil worden."

Glenn (22): "Me eerste kledingstuk van BALR. was een cadeau van mijn voetbalvrienden. Was gelijk verliefd op dit merk. Ik ging afgelopen zomer met m'n maten naar Lloret en met deze merk heb ik daar echt veel chimeids gefixt. Draag hem sowieso altijd naar feesten zoals Urban Elite, Encore en Latin Village. Heb ook de stoelen in m'n matzwarte Volkswagen Polo laten bekleden met het logo. We chillen iedere avond met vrienden op een parkeerplaats en dan shine ik hard met die bekleding. Krijg altijd complimenten, ook van meids. Samen met een maat wil ik ook een BALR.-tatoeage laten zetten. Me hart ligt echt bij dit merk, wil dat voor altijd met me meedragen."


Samanthika (19): "Draag deze trui altijd omdat iedereen dan duidelijk kan zien dat ik trots ben op mijn buurtje! Sinds ik gestopt ben met mijn opleiding detailhandel, werk ik in de winkel van ons familiebedrijf 'Dusty's Love 'n Lingerie'. Gevoel voor mode zit dus echt in de familie. Mijn moeder zegt ook dat ik helemaal geen modeopleiding nodig heb, het zit in ons bloed. De achternicht van de nieuwe vriendin van mijn vader is Olcay Gulsen wel eens tegengekomen in de Makro. Olcay is echt ons voorbeeld!! Mijn moeder en ik dromen van een eige lingerielijn met de naam 'Smmnthika'."

Gijs (21): "Vind deze truien koning!! De teksten zijn ├ęcht onwijs misleidend! Soms zie je burgers beduusd kijken en dan na een paar seconden snappen ze pas wat er staat. Kan er zelf kneiterhard om lachen! De truien zijn uitstekend van kwaliteit en hij staat me ook weer buitengewoon fraai zoals je ziet. Komende zomer ga ik met het herendispuut 'Vanitati' naar een machtig mooie villa in Zuid-Frankrijk. Die Fransozen geloven hun ogen niet als ze deze truien zien. Onwijs puik! Op de soos loopt ook bijna iedereen met 'Couque Baqeur', 'La Ri Couque' en 'Malle Eau't' op hun trui. Ik vind het meesterlijk!"