We vroegen een prominente koe wat ze van mensen met neusringen vindt

Beeld: Hanna Whittle

Kwaad wil ze zichzelf niet noemen, maar blij is koe Geraldine Pamper evenmin met de plotselinge populariteit van de neusring. De neusring of 'septum piercing' was voorheen vooral fashion in de rundvee-scene. Tegenwoordig heeft werkelijk iedereen en al z'n tienerzusjes zo’n ding door het neusschotje hangen om 'edgy' over te komen.

Wij zochten de uitgesproken viervoeter Geraldine op in een megastal in Groningen om te vragen hoe zij aankijkt tegen deze trend.

Goeiemorgen Geraldine, ben je verbaasd over de hype rondom de septum piercing?

Hou toch op man, kijk waar ik sta! Wij koeien zijn het gewend dat onze uiers door machines worden leeggemelkt voor jullie Mocha Frappuccino Blended Coffees en dat onze ongeschonden huidjes worden gevild voor belachelijke kleedjes in jullie hipsterwoonkamers. Het was slechts een kwestie van tijd voor jullie ook aan onze neusringen zouden komen.

Nou nou, je zou het toch ook als een compliment kunnen zien?

Ah, is het een compliment dat al die Olivia's, Zoës en Julians onze cultuur overnemen zonder ons daarvoor de credits te geven? Sorry, maar die leeghoofden denken dat FKA Twigs, Rihanna en Amber Rose ermee zijn begonnen, terwijl wij er vanaf dag één mee rondliepen, ondanks alle scheve blikken! Alsof dat nog niet genoeg is, liegen al die jongens en meisjes glashard over dat ze 'echt niks voelden' toen dat gat door hun neus geboord werd. Dit zeggen ze dan vaak gekleed in het zwart, rollend met hun ogen en scrollend door Instagram, waar geen foto van ze te vinden is zonder choker, depressieve blik en Lana Del Rey-songtekst.

Het zit je wel hoog hè, Geraldine?

Het is gewoon zielig dat ze serieus denken dat een neusring ze ineens origineel of rebels maakt. Ik kan m'n reet niet keren zonder een raw vegan foodie met zo'n neussieraad bleekjes langs te zien strompelen op weg naar een conceptstore!

Misschien vinden ze dit deel van de koeiencultuur wel ontzettend mooi?

Al die hipsters moeten stoppen met liegen tegen zichzelf! Een accessoire van 50 euro of meer in je lichaam vastpinnen, geeft je geen persoonlijkheid. Je koopt met zo'n ringetje niet ineens karakter.

Wat doet dit met jou als koe?

Van de week droomde ik dat we eindelijk een keer van stal mochten om een luchtje te scheppen. Eenmaal buiten zag ik een stel blondines. Ik schrok me de pleuris, omdat ik dacht dat één ervan Yvon Jaspers was. Godzijdank had ik het mis. Het waren op het eerste oog twee studentes, maar toen ik dichterbij kwam, zag ik iets vreselijks. Ze hadden niet alleen zo'n septum piercing, maar bestonden uit...een...half... koeienlichaam! Ik werd een paar uur later wakker in een enorme plas melk en heb nog steeds geen idee hoe ik weer terug in m'n stal ben gekomen.

Geraldine, nu sla je echt door meid!

Luister naar mijn woorden: dit hipster-millennial-tuig rust niet tot ze alles uit de koeiencultuur heeft gestolen. Let maar op mijn woorden, over een tijdje willen deze aandachtsgeile jongeren ook een uier met vier spenen, een appartement van 30 bij 30 centimeter en een vroege dood zodra ze het lekkere gewicht van 600 kg hebben bereikt.