Zo herken je Nederlanders op vakantie

Naast het snerpende ‘JORRRRDY, HIERRR KOMEN!!!’ dat over het zwembad schalt, kun je Nederlanders op vakantie ook herkennen aan hun outfits. De Nederlander heeft namelijk een heel specifieke manier van kleden die je er zo uitpikt. Hieronder een handig overzicht om je een beetje op weg te helpen op vakantie.

De vrouw
De Nederlandse vrouw draagt vaak een vlotte, kleurige tuniek of een praktisch hemd zonder mouwen. Zo kunnen de oksels op elk gewenst moment heerlijk gelucht worden. Je zweet je tenslotte al gauw de pleuris in Marmaris.

Hieronder wordt het liefst een witte driekwartsbroek of legging gedragen. Lekker fris maar toch niet te bloot. En nog praktisch ook. Prima om een eventuele fietstocht door de Dordogne in te maken.

De outfit wordt zonder uitzondering afgetopt met comfortabele slippers, meestal van het merk Birkenstock. Wat is er nou Nederlandser dan die donkere zweetvoetafdruk in een goed ingelopen Birkenstock?

De man
De zelfverzekerde Nederlandse man luidt de zomer graag in met een luchtige, fleurige ruitjesblouse. Of een leuke polo met 'Navy Vintage Legend est. 1948' opdruk. Wat voor statement over Navy Vintage Legend hij daarmee precies maakt doet er niet toe.

Ook de Hollandse man draagt het liefst iets wits en luchtigs, heel simpel. Het liefst dragen Nederlandse mannen gewoon een lange, rechte spijkerbroek gekocht bij de JeansCentre, maar de kuitjes moeten toch ademen, hè?

Mannen maken hun outfit graag af met schoeisel waar de tenen in kunnen ademen. Denk hierbij aan een goede, stevige slipper. Soms een Birkenstock, soms een Teva. Het is misschien geen sjieke schoen waar je zomaar mee naar het wokrestaurant kunt, maar het is tenminste comfortabel. Je weet natuurlijk nooit hoe ver het lopen is van je hotel naar het strand. Ze kunnen op Zoover wel zeggen dat het 500 meter is, maar wie weet er nou weer hoeveel 500 meter precies is?

Net dat beetje extra
Qua accessoires houden Nederlanders niet van al te veel opsmuk. Een finishing touch is vaak aanwezig in de vorm van een vlot vest dat om de heupen wordt geknoopt. Het kan 's avonds flink fris worden, namelijk.

Ook is de Nederlander niet vies van een flinke kuittattoo, om de outfit helemaal af te maken en om ervoor te zorgen dat als je af en toe flink achterover buigt, je nooit hoeft te vergeten hoe je twee kinderen er ook alweer uitzien.

Fijne vakantie!