Zes motorrijders vertellen waarom ze extra gas geven bij een vol terras

We vroegen een aantal motorrijders waarom ze een extra stoot gas geven als ze langs een vol terras rijden. Dit zijn hun verrassende antwoorden.Joris (33)

“Ik heb een vreselijke jeugd gehad. Mijn vader had alleen aandacht voor mijn jongere broertje. Die paar keer per maand dat hij aandacht voor mij had kwam er altijd een gloeiendhete kachelpook bij kijken. Wanneer ik een extra spuit gas geef als ik op mijn motor langs een vol terras rijd, ja... dan voel ik eindelijk dat ik leef. Bovendien heb ik een kleine pik.”Peter (zegt zijn leeftijd liever niet)

“Ik heb een kleine pik.”Henk (54)

“Toen ik een paar weken oud was ben ik te vondeling gelegd voor de deur van de Action in Enschede. Dat ik te vondeling werd gelegd, prima, maar voor de Action? Wat wilde mijn moeder daarmee zeggen? Wat was de hatelijke boodschap die ze me mee wilde geven? Dat ik niet meer waard ben dan 3 euro 50? Ik verknalde mijn studie, had faalangst, en ging ironisch genoeg werken als vakkenvuller in het Action-filiaal waar mijn moeder me te vondeling had gelegd. Door die baan aan te nemen wilde ik mezelf straffen voor mijn bestaan, snap je? Tenminste, dat is wat mijn psycholoog me vertelde. Inmiddels ben ik opgeklommen tot filiaalmanager en gaat het beter met me. Als ik nu een flinke stoot gas geef op mijn motor voor een vol terras, dan hoop ik dat mijn moeder daar wat aan het drinken is en denkt: wauw.”Jack (37)

“Ken je die kleine potloodjes die in de Ikea liggen? Zo klein is mijn pik.”Victor (36)

“Meid, luister, ik ga ook liever shoppen, maar die rotmotor lekker laten loeien voor een vol terras is de enige manier om mensen te laten geloven dat ik hetero ben. Mijn vader onterft me als hij achter de waarheid komt.”Leon (29)

“Eh tja… Mijn geslacht is niet zo groot.”