Nederlanders zijn pas tegen seksisme en homofobie als een moslim het flikt

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Wat is dit?

Toen vlogger gone rapper Boef z'n domme muil opentrok om een paar vrouwen die 'm een lift hadden gegeven uit te schelden voor hoer, omdat ze na elf uur 's avonds op straat waren, brak de hel los in Nederland. Superdom van die gast, maar was het zó'n verschrikkelijke ramp dat heel het land vijf dagen lang in rep en roer moest zijn? Ja, opzich wel. Prima toch? Was het nodig om hem massaal een pijnlijke dood of een retourtje Moslimastan te wensen? Mwah.

En waar was die landelijke verontwaardiging toen roomblanke vlogger Snapking een chinese McDonald's medewerker voor spleetoog, kankerhoer en kankerchinees uitschold? Geen idee, schat. Of die keer dat CDA'er en zakentijger Camiel Eurlings z'n vrouwtje tot pulp sloeg? Vonden mensen 'niet kunnen, natuurlijk' maar ze waren er na een minuutje ophef wel weer klaar mee. Maar natuurlijk is fitten op Boef veel leuker dan fitten op Giel Beelen, Frank Dane, René van der Gijp of al die andere witte mannen die onze beeldschermen vervuilen. Niets voelt voor racisten zo lekker als eindelijk geoorloofd op een succesvolle Noord-Afrikaan met een Mercedes kunnen kankeren zonder dat mensen je vragen 'of je nou op Geert of Thierry stemt'!

Waarom is het zo Nederlands?

'Meten met twee maten' is een populair spreekwoord in ons koude kikkerlandje. We doen niets liever! Wij hebben het veel te druk met Wie is de Mol? kijken om ons elke dag even kwaad te maken om elke crimineel, homofoob, seksist, vlogger of wie dan ook die Nu.nl haalt. Daarom kanaliseren we onze woede één keer per week richting de doerak met het meeste pigment.

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Beter hou je je heel ver weg van homofobe, seksistische praktijken en ga je heel erg open minded zijn in Nederland. Niet alleen omdat je er als eerste uitgepikt zal worden door boze burgers met brandende fakkels, maar überhaupt is het best een goed idee om gewoon geen seksist, homofoob of klootzak te zijn. Doe gewoon beetje chillax. Of je nou moslim, jood, christen of een schreeuwerige atheïst bent.