Dit is een ode aan Angela Merkel, een wereldleider met échte ballen

Beeld: Hanna Whittle

Jaja, nu weten we het wel. Justin Trudeau kan, terwijl hij een perfecte handstand doet op de top van de Mount Everest, tegelijkertijd een Syrische baby melk geven met zijn rechtervoet. En ja, ook wij zouden er geen seconde over twijfelen om onze moeder op de zwarte markt te verkopen als Obama daardoor weer president van Amerika zou worden. Er is veel fangirling over mannelijke wereldleiders als Trudeau, Obama en de Franse Macron, maar wie goed kijkt, ziet op 1.65 meter hoogte iemand staan die moediger is dan al die bonken testosteron bij elkaar: Angela Merkel, de eerste vrouwelijke leider van Duitsland en de moeder van Europa.

Ga opzij boys, want Angela is slaying ze game en dit is warum.

Ze vindt mensenlevens verliezen erger dan stemmen verliezen

Toen Assad uitgekeken raakte op zijn Playstation 4-schietspelletjes en zijn eigen burgers begon uit te moorden, ontvluchtten miljoenen mensen Syrië. Veel wereldleiders gingen toen snel op zoek naar een extra slot om de deur van Europa te vergrendelen. Behalve Merkel. Zij sprak de iconische woorden 'Wir schaffen das', oftewel 'Het gaat ons lukken' en ving ongeveer 900.000 vluchtelingen op. Meer dan het totale inwonersaantal van Amsterdam. Ter vergelijking: Trudeau heeft er 25.000 in Canada verwelkomd. En dit alles doet Angela op haar eigen chillaxe manier inclusief handgebaar, kijk maar.

Haar gezicht gaat, net als bij ons, op standje WTF?!  als ze Trump geluiden hoort produceren

Toen Trump president werd, hebben alle wereldleiders in het geheim snel de cursus 'Hoe barst ik niet in gehuil of de slappe lach uit als ik Trump ontmoet?' gekregen. Tijdens de cursus was er één afwezige: Angela. Ze moest naar 'de tandarts'. En daarom reageert ze nu elke keer als ze in de buurt van Trump is zoals op de foto hieronder.

Vlak voor Obama stopte als president, pleegde hij een laatste telefoontje. Rara naar wie?

Bezorgd dat zijn opvolger Trump tijdens het twitteren met zijn opvallend kleine handen per ongeluk een kernwapen af zou vuren op de rest van de wereld, moest Obama nadenken over wie na hem de nieuwe ‘leader of the free world’ zou worden. Amerika kon dat volgens hem niet meer geloofwaardig zijn. Dus hij scrollde door zijn contactenlijst op zoek naar de volgende Chosen One die aan de wereld het goede voorbeeld moet geven en belde haar op. Kein Problem Barack, ich gehe the world redden!

Ze is niet bang om haar ballen te laten zien

In een wereld gedomineerd door mannen is het voor veel vrouwen tricky om hun vrouwelijke kant te laten zien. Voor je het weet, is er namelijk een man die zijn hand in je steekt alsof je een verfrommelde zak chips bent. Of schrijft er een mannelijke journalist in de krant dat je enkel te zien was toen je een trap opliep in een of ander paleis van een bevriend staatshoofd, vuile sloerie die je bent! Angela weet dit dondersgoed, maar heeft daar op zijn tijd totale schijt aan. Hier bijvoorbeeld.

Angela bewijst dat je én kan vasthouden aan je idealen én kan winnen

Ondanks dat Merkel principieel weigerde om mee te gaan met de anti-vluchtelingen en anti-moslim vibe in Europa, staat een groot deel van de bevolking loyaal achter haar zoals Kanye achter Kim. Sterker nog, als we de peilingen mogen geloven, gaat Angela de verkiezingen winnen en wordt ze voor de vierde keer sinds 2005 leider van onze Deutsche buren. Angela vertel ons bitte, hoe kom je toch aan je white girl swag? Je mannelijke collega's kunnen er namelijk een flinke dosis van gebruiken.