Wow! Dit is hoe Minions onschuldige levens kunnen verwoesten

Wat een hype! De dikke, grauwgele figuurtjes uit Despicable Me zijn zo populair onder volwassenen dat kinderen steeds vaker worden vergeten, verwaarloosd of gewoonweg de dood in worden gedreven.

Sem uit Helmond is vorige week 8 geworden! Natuurlijk is een kinderfeestje met al je beste vriendjes iets waar je al maanden naartoe leeft. Sem wilde dolgraag naar de plaatselijke kartbaan met zes van z'n beste maatjes. Maar dát ging dus mooi niet door. Er was een besloten themafeest voor Minions-fans tussen de 18 en 40 jaar oud en de hele tent was afgehuurd. Sem heeft z'n verjaardag vervolgens op de winderige parkeerplaats van Helmond Krazy Kart gevierd. Tot op de dag van vandaag weigeren zijn voormalige vriendjes nog met hem te praten.

De 4-jarige Djamila uit Capelle is onlangs uit huis geplaatst omdat haar moeder niet langer voor haar kon zorgen. Moeder Samantha was meer dan 21 uur per dag bezig met het plaatsen van Minions Facebook-memes. De andere 3 uur was de jonge moeder bezig met webwinkelen, altijd op zoek naar de laatste Minions-merchandise. De vermagerde Djamila woont nu in een kindertehuis zonder warm water waar eigenlijk geen plek voor haar is.

Kleine Zoey (6) uit Bussum werd op haar derde gediagnosticeerd met leukemie en lag inmiddels al een halfjaar lang haar laatste adem uit te puffen in het Emma Kinderziekenhuis. Als allerlaatste wens had het doodzieke meisje de wens om naar de bioscoop te gaan en daar de nieuwe Minions-film te zien. Omdat alle voorstellingen de hele tijd uitverkocht zijn door alle volwassenen in dit land die de film per se moeten zien, kon haar wens niet in vervulling gaan. Uiteindelijk heeft kleine Zoey een camversie gekeken op de roze minilaptop van de dienstdoende nachtzuster en is ze daarna in haar slaap gestorven.

Bobby (5) uit Andijk liep maandagmiddag van de basisschool naar z'n huis. Voor hij de hoek om was, werd hij geblokkeerd door een zwarte bestelbus die met piepende remmen voor hem tot stilstand was gekomen. De deur gleed open en er zat een gehurkte man in een Minions-pak achterin de bus. De man gebaarde, volgens ooggetuigen, met een zogenaamde 'lokkende vinger' naar de kleine jongen. Bobby is al een tijdje niet meer gezien en waarschijnlijk dood.