Deze échte mannen zijn in shock: ze moesten lachen om een vrouw

Je kent hem wel: de heteroseksuele Nederlandse man die een avondje RTL7 verkiest boven zijn eigen huwelijksnacht, die alleen maar autobiografieën van ex-profvoetballers leest, die zegt dat de vrouwenemancipatie niet nodig is en die het liefst een kind krijgt van bespottelijke draken als Maxim Hartman en Thierry Baudet. Deze man voelt zich bedreigd. Door IEDERE vrouw. Vooral in de humorbranche, nu vaders zich stiekem beginnen te verkneukelen om Toren C, Amy Schumer een Ziggo Dome vol krijgt en mannen posts van Claudia de Breij durven te delen. Toch blijven veel mannen tot in den treure ontkennen dat vrouwen net zo grappig zijn als mannen.

We gingen langs bij een paar échte mannen-mannen die, naar eigen zeggen, 'per ongeluk hebben gelachen' om een vrouw. Ze hebben het er maar zwaar mee.

Marcel (31) - "Vroeger kon ik gewoon in haar tieten knijpen en 'Oink, oink! Hup, koken!' roepen als m'n vriendin weer een grap probeerde te maken over de blender ofzo (ik denk dat ze blender zei, maar kan ook spatel of kruimeldief zijn geweest). Maar laatst maakte ze een grap, zo goed, alsof René van der Grijp tegen me praatte. Ik kon me gewoon niet bedwingen. Heb er weken slecht van geslapen."

Leo (47) - "Ik heb altijd gezegd: 'alleen lesbische vrouwen zijn grappig'. Ik schrok me dus dood toen Corine een mop tapte waar ik om moest grinniken. Heb deze bedriegster meteen de scheidingspapieren onder haar grote, lesbische neus geschoven."

Enrico (23) - "Ik heb gisteren mijn eerste afspraak bij de psycholoog gehad. Sinds een week kan ik namelijk MET vrouwen lachen in plaats van OM ze. Ben er nog steeds helemaal van ondersteboven. Maar ik denk dat ik weet wat het is. Heb zes jaar geleden een jointje gedeeld met een maat van me, denk dat ik in een psychose zit."

Bram (19) - "Het gaat niet zo goed met me. Mijn zus had kaarten gewonnen voor Amy Schumer in de Ziggo Dome. Ik wilde eigenlijk niet mee, maar omdat Louis C.K. daar ook had opgetreden ging ik toch, in de hoop nog een foldertje van hem mee te pikken. Tijdens de show gebeurde er iets raars. Ik voelde plotseling mijn lachspieren warmlopen. Wat is dit?! Ik probeerde het te onderdrukken door mijn hoofd tussen mijn benen te leggen en de woorden 'voetbal, tieten, voetbal, tieten' op te lezen in mijn hoofd, maar ik kon een klein gniffeltje niet vermijden. De volgende ochtend zag ik dat ik uit de whatsappgroepen 'VV Polderboys A2', 'Bro's before hoes' en 'Sunny Beach 2017' was gezet. Blijkbaar had m'n zus het voorval op snapchat geknald."

Ferry (38) - "Valerie en ik probeerden al een tijdje de spanning terug te vinden in de slaapkamer. Politieagentje, zweepje, zustertje. We hebben werkelijk alles geprobeerd. Weet niet hoe ze er op kwam, maar één nacht deed ze een Hans Teeuwen imitatie. In een opwelling begon ik te schaterlachen, kwam ik klaar over de kat en riep 'omg ik hou van je!'. Zit nu al een maand in een hotel, het schaamrood staat me nog steeds op de kaken."