Meta uit GTST, ben jij dood of gewoon druk met andere dingen?

Beeld: Hanna Whittle

Van sommige mensen vraag je je echt af waar ze toch zijn gebleven. Er zijn verschrikkelijk veel semi-bekende Nederlanders die ooit breed lachend in de Story stonden te poseren met een hand op hun heup en nu nergens meer te bekennen zijn.

Daarom gunnen we ze nog één laatste keer in de spotlights!

Deze week: Meta uit GTST.

Waar moeten we haar van kennen dan?

Van haar legendarische status als 's lands bekendste transgender soapqueen. Bitch heeft lansen gebroken. Ook al werd haar queerheid door GTST schaamteloos misbruikt voor de nodige sensatiedoeleinden (Arthur werd verliefd op haar zonder te weten dat ze geboren is als man, en zie hier hoe Linda tot grote schik ontdekt dat Meta een man is door haar te betrappen tijdens het omkleden), ze zal voor miljoenen Nederlanders de eerste gezonde blik zijn geweest op transgender personen.

De tragiek rondom Meta is dat dit karakter waarschijnlijk bekender is van de verbijsterend beledigende imitatie van Carlo Boszhard in Pittige Tijden, de GTST-parodie die de tand des tijds overigens gênant slecht heeft doorstaan. (Probeer maar eens een aflevering op YouTube terug te kijken zonder je polsen met een roestige pizzasnijder te willen bewerken.) Die hele imitatie is gebaseerd op alle hemeltergend domme clichés die er over transgender personen bestaan. Kijk bijvoorbeeld dit """liedje""" en ik garandeer je, je surft binnen een minuut naar Marktplaats en tikt daar 'pizzasnijder, roestig' in.

Waar de fuck is ze nu eigenlijk mee bezig?

Dit stukje gaat over het karakter Meta, en ik vrees dat zij hartstikke dood is. Ze is een allang begraven herinnering aan de jaren 90. Paul Schotel, de vertolker van Meta, leeft volgens de laatste berichten nog. Zie deze informatie van onze collega's van Libelle: 'Na GTST is hij aan de slag gegaan als stylist. Zo verzorgde hij de outfits van de Vengaboys. Ook was hij in het 6e seizoen van Holland's Next Top Model te zien, waarbij hij de modellen in spé make-upadvies gaf.' Er staat geen datum bij dit bericht dus laten we er voor het gemak van uitgaan dat dit nieuws vandaag naar buiten is gebracht. Lekker bezig, Paul!

Hebben we nog een leuke boodschap voor d'r?

R.I.P. Meta, je hebt Nederland meer geleerd dan je zelf ooit zult beseffen vanuit je kille nineties graf. ⚰️