Dit is hoe ieder aandachtsgeil meisje in een club reageert op de partyfotograaf

Beeld: Hanna Whittle

Iedereen kent ze wel. Meisjes in clubs als de Jimmy Woo, Disco Dolly of Chicago Social Club die een tienvoudige moord zouden plegen voor die ene perfecte partypic op Instagram of Facebook. Dit is hoe gestrest sommige meisjes in clubs reageren nadat ze vanuit hun perfect ge-eyelinerde ooghoeken hebben gezien dat er een partyfotograaf door de club zwerft:

1) Ze zijn bij binnenkomst al gespannen om zich heen aan het loeren

Nadat de winterjassen bij de garderobe gedropt zijn, betreedt de vriendinnengroep de zaal. De ruimte wordt direct gescand op lekkere jongens, meisjes die de meidengroep gezamenlijk haat en de belangrijkste persoon van de avond: de partyfotograaf. Ze moeten een plek vinden om te dansen. Zo dicht mogelijk bij de partyfotograaf, voortdurend hijgend in zijn nek. Alles om de kans op een partypic te maximaliseren.

2) Ze halen alles uit de kast om de aandacht van de partyfotograaf te krijgen

Zodra de fotograaf in de buurt is, is de hele vriendinnengroep meteen gefocust. Waar iedereen eerst verveeld stond mee te deinen op eentonige technoklanken worden nu ineens de armen de lucht ingeworpen. Er begint een rituele paringsdans, maar in plaats van een potentiële partner wordt de partyfotograaf verleid. Deze meiden trekken ook vaak een sprintje naar de DJ booth als de partyfotograaf daar de echte somebody's van het feest aan het fotograferen is.

3) Ze volgen de partyfotograaf naar elke donkere hoek van de club

Als de fotograaf ff een drugskakje gaat leggen moet ineens de hele meidengroep ook naar de wc. Ze voelen ineens allemaal tegelijkertijd de behoefte hun zweterige kop te verhullen met een halve pot gezichtspoeder. En als de fotograaf naar het rokershok snelt, beweegt de meidengroep zich hand in hand in dezelfde richting, ook al is iedereen al meer dan drie jaar geleden gestopt met roken. Alles voor die rotfoto.

4) Ze zijn nu al bezig met de likes

Na de vraag aan de fotograaf wanneer de foto’s online komen kunnen deze meisjes alleen nog maar denken aan de hoeveelheid likes die deze foto zal gaat opleveren. Ter plekke liket iedereen even de Facebook-pagina van het feest om de pagina aan één stuk door te refreshen en te kijken of de foto's al online staan, ook al is de partyfotograaf gewoon nog naast ze plaatjes aan het schieten.

5) Ze worden woedend zodra de hobbyfotograaf foto's besluit te maken van andere, leukere mensen

Het paniekerige gevoel en de intense drang om op de foto gezet te worden maakt plaats voor een goede portie chagrijn zodra de partyfotograaf wegloopt van de vriendinnengroep. Alle gezichten gaan uiteindelijk op standje grafzin als de fotograaf tegen het einde van de avond nog steeds niet heeft gehapt. Als er dan vervolgens één of andere aanstellerige chick in luipaardpak dansend op een blok tien keer op de foto wordt gezet is iedereen eigenlijk wel gewoon klaar om met een pesthumeur naar huis te gaan.