Zo zing je op huisfeestjes mee met liedjes die je niet kent

Ken je dat? Je bent op een huisfeestje en je kent een liedje niet, maar iedereen blèrt mee. Woord voor woord. Iedereen behalve JIJ. En dan loop je het risico dat er iemand op je afkomt en ‘OMG KEN JE DEZE NIET???!!!!’ in je gezicht ademt. Volg onderstaande instructies op als je dit wilt voorkomen.

De Verloren Lens
Doe je hoofd omlaag, leg af en toe handje in je haar en doe alsof je heel wild je verloren lens op de grond probeert te vinden, maar dan met je ogen dicht. De hysterische aanstellers om je heen zullen denken dat je HE-LE-MAAL in het liedje zit.

De Hou Je Poep Binnen
Op een gegeven moment komt er sowieso een huilliedje voorbij waarbij iedereen elkaar in de armen valt alsof ze adoptiekinderen zijn die voor het eerst hun biologische ouders zien. Maak je geen zorgen, bij dit soort liedjes hoef je je lippen niet per se met de woorden mee te bewegen. Kijk gewoon alsof je heel erg je poep aan het inhouden bent. Op een gegeven moment komt er vast wel iemand naar je toe die vraagt: ‘Gaat het? Je voelt ‘m hè? Wil je wat drinken? Lijntje?'

De YOUUUUUUUUUU
Er is een grote kans dat het liedje dat je niet kent om de haverklap het woord ‘you’ in de tekst heeft. Spits je oren! Elke keer dat je ‘you’ voelt aankomen, maak je hem zo lang als je maar kan. Leg beide handen op je hart voor een beetje extra drama. Ook als je net te laat bent en de ‘you’ hebt gemist, kan je het alsnog uitroepen. Own elke you. Do it for YOUUUUUUUUUU.

De Toot toot! Beep beep!
99,999999% kans dat iemand met een ‘edgy’ smaak Ignition (Remix) van R. Kelly gaat ‘blazen’. Dit om een beetje een urban sfeer te creëren voor de enige twee aanwezige allochtonen, die wanhopig op zoek zijn naar kip, maar alleen borrelnootjes en autodrop tegenkomen. Maak je geen zorgen, NIEMAND kent de tekst van dit liedje. Doe gewoon uit volle borst mee als het 'Toot toot! Beep beep!'-gedeelte begint. En zodra R. Kelly verdergaat met ‘Running her hands through my ‘fro, bouncing on 24’s’ is iedereen De Verloren Lens aan het doen, dus jij ook.

De Hoofdbonk
Is het hiphop? Makkie! Ram je voorhoofd tegen een denkbeeldige muur en spuug de hele tijd een beetje in de rondte op de beat. Niet veel spuug, gewoon steeds kleine beetjes spuug. Ga langzaam maar zeker in de buurt staan van de freak die de playlist met zijn leven bewaakt, want als hij/zij je leven toch zo zuur maakt, dan kun je net zo goed een beetje tegen hem/haar aanspugen.

De IK-HOU-ZO-VAN-DIT-LIEDJE
De laptop-dj-freak is steeds oplettender naar je aan het kijken en ook het kutliedje dat nu begint ken je niet. Tijd voor grof geschut. Je gaat de IK-HOU-ZO-VAN-DIT-LIEDJE doen. Het werkt zo: zodra het liedje begint, gooi je een hand in de lucht en kijk je alsof de pasgeboren baby van een van je allerbeste vrienden heel lelijk blijkt te zijn. Daarna ga je 1-voor-1 iedereen op dit huisfeestje af. Je pakt elke persoon bij beide schouders vast en blaat: 'IK HOU ZO VAN DIT LIEDJE!' Hou de lelijke baby vast op je netvlies. Als je iedereen bent afgegaan, is het liedje voorbij en is de freak teleurgesteld op zoek naar een nieuw slachtoffer. Cheers!