Wie is toch die student die gevaarlijke medicijnen test voor fucking veel poen?

Beeld: Hanna Whittle

Iedereen heeft wel zo'n vriend die soms ff twee weken off the grid is in een Groningse privé-kliniek om wat nieuwe medicijnen te testen voor duizenden euro's. En daarna komt 'ie terug met een gevaarlijk, nieuw tropenvirus in z'n kuiten waar de medische wetenschap nog geen antwoord op heeft. Wie is die gek en wat houdt hem bezig?

Wie uit je vriendengroep is dit?

Natuurlijk overweegt iedereen zo'n weekje PlayStationen aan een infuus als je weleens -2000 staat en een maand lang op droge rijst met ketjap moet leven. Maar meestal houdt je geweten of je moeder je tegen, omdat ze dreigt je te onterven en al die jaren kinderbijslag bij je te declareren. De vriend die het wel durft, en hoopt op een placebo-pil in plaats van een paar druppels Siberische kindermalaria, herken je meestal zo:

  • Hij denkt dat antibiotica het trippy zusje is van amfetamine
  • Hij is een luie langstudeerder die al 37 jaar bezig is met zijn scriptie over 'fitnesstrends tijdens de Napoleontische oorlogen'
  • Zijn lichaam is zijn tempel en daarom doucht hij zo'n 8 keer per jaar, een record!
  • Hij denkt dat 'werken' een synoniem is van 'in je vaders bed rukken en wachten tot de overheid je een financieel cadeau gunt omdat je geen terrorist bent'

Wat bezielt hem om helemaal naar Groningen af te reizen?

Goede vraag! Iedereen heeft vijanden, maar een weekje quarantaine IN GRONINGEN gun je niemand...

???

Oké, hij zag een aantrekkelijke advertentie op een obscure proefpersoonsite (zoals PRA Health Sciences of QPS vrijwilligers). Gezocht: gezonde mannen 18-35 die de wetenschap willen helpen door middel v... EN JE KRIJGT 3000 EURO AAN KEIHARDE FLAPPEN CASH! Er wordt niet gerept over de risico's, maar ja, er staat een foto bij van een glimlachende dokter in witte labjas. En die Paradontax-tanden liegen niet! Kom maar door met dat infuus, denkt hij.

Met welke andere freaks deelt hij een kamertje?

Natuurlijk zijn er niet alleen maar kansarme langstudeerders die hun lichaam niet serieus nemen. Er zijn nog allemaal andere mensen die hun lichaam niet serieus nemen:

  • Een Sanne die prima verdient, maar net niet genoeg om haar achtjarige wereldreis en Volkswagenbusje te bekostigen
  • Wat doorgewinterde proefpersonen die permanent in de kliniek wonen, meestal zonder zicht of neus maar mét een blauwe bal van opgehoopte huid op hun kin
  • Een paar raw vegans die allemaal Fay heten en zogenaamd opkomen voor proefdieren maar eigenlijk gewoon te lelijk zijn voor een echte baan
  • Wat lokale clowns uit Groningen, business is hard schat

Hoe ziet zijn toekomst eruit?

Óf hij loopt de kliniek uit als een gezond man die een maandje financieel lekker zit, óf hij loopt de kliniek uit als het vierde lid van de Blue Man Group met een chronische slaapziekte.

Blue_Man4_-SP-_2009_Brazil

Disclaimer: natuurlijk moeten die medicijnen getest worden en gaat het meestal goed, maar lieve privé-klinieken: zet plz even duidelijk de mogelijke risico's van deelname in jullie advertenties. We weten allemaal waarom die vergoeding zó hoog is en jullie weten ook dat als je 18 bent en geld nodig hebt, je verder NERGENS over nadenkt.

VIND JE OOK LEUK:
Wie is toch die vriend die OVERAL een Tikkie voor stuurt?